Τοπικά

Συνάντηση Λιούτα με τον υπουργό Τουρισμού

Με τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, συναντήθηκε ο βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων με έδρα τα Μετέωρα, Σωτήρη Φαμίση, και τον Αντιπρόεδρο αυτής και  Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καστρακίου, Γιώργο Γκόγκο.

Στη συνάντηση ο κ. Λιούτας έθεσε ενώπιον του Υπουργού τις προτάσεις των τοπικών φορέων, επισημαίνοντας το μεγάλο αναπτυξιακό πρόσημό τους. Συγκεκριμένα, μετέφερε την πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Τρικάλων και του Πρόεδρου αυτής, το παγκόσμιας φήμης συνέδριο, Adventure Next, το 2021 να διοργανωθεί στην Ελλάδα και ειδικότερα στον Δήμο Μετεώρων. Το συνέδριο αυτό αναδεικνύει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ενισχύει την τουριστική και όχι μόνο επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας και στην αειφόρο ανάπτυξη.

Επιπλέον ο Τρικαλινός βουλευτής μετέφερε και το αίτημα του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καστρακίου, να διατεθούν κονδύλια για τη διάνοιξη των μονοπατιών στο Καστράκι, με σκοπό να ενισχυθούν ποικίλες δράσεις του εναλλακτικού τουρισμού και οι τουριστικές ροές να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

 

Ο Υπουργός Τουρισμού δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει τις προτάσεις, οι οποίες παρουσιάστηκαν, αναγνωρίζοντας το σημαντικό όφελος, το οποίο θα έχουν στην τοπική και εθνική οικονομία.

 

Ο κ. Λιούτας, από την πλευρά του, επεσήμανε επίσης ότι,  «Το τουριστικό προϊόν του Δήμου Μετεώρων είναι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας και μεγάλης εθνικής σημασίας.  Με την κατάλληλη στρατηγική, αυτό μπορεί να θεμελιωθεί ως ένας συνεχής πόλος ανάπτυξης για τον Δήμο Μετεώρων, για ολόκληρο τον Νομό, καθώς και συνολικά για τη χώρα. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί το εισόδημα, θα δημιουργηθούν πολλές και καλές θέσεις εργασίας και η τοπική κοινωνία θα μπορεί να ζει καλύτερα».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης