Τοπικά

Συνάντηση με κτηνοτρόφους από την περιοχή των Χασίων είχε ο Γιάννης Χάιδος

Σταθερά δίπλα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που βιώνουν τις πρωτόγνωρες επιπτώσεις μιας πολυδιάστατης κρίσης, βρίσκεται ο περιφερειακός σύμβουλος και εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Χάιδος.

 

Την Κυριακή επισκέφτηκε την περιοχή των Χασίων για να διαπιστώσει από κοντά να βεβαιώσει ότι η κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι κτηνοτρόφοι είναι απελπιστική. Αυξημένα κόστη σε ενέργεια και πρώτες ύλες παραγωγής και δυστυχώς ακόμη και οι φετινές αυξημένες τιμές γάλακτος που εισπράττουν δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε το κόστος.

Αγωνίζονται για πάνω από ένα χρόνο σε έναν άνισο αγώνα με τις καθημερινές πια αυξήσεις και χωρίς να μασήσουν τα λόγια τους μιλάνε για εμπαιγμό και οργανωμένο σχέδιο για τον αφανισμό τους. Δυστυχώς για άλλη μια φορά η πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα για τους ανθρώπους της υπαίθρου και της παραγωγής βάζοντας στο πρόγραμμα της μόνo εγκαίνια και φιέστες για να γεμίζει πρωτοσέλιδα που καθημερινώς λιβανίζουν την επιτυχία των αρίστων.
Σήμερα το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατά 60% σε σχέση με πέρυσι δημιουργώντας πια ένα ασφυκτικό περιβάλλον που σύντομα θα οδηγήσει στην εγκατάλειψη του επαγγέλματος. “Για μένα” λέει ο ίδιος “είναι δέσμευση να φέρω το ανθρωπιστικό θέμα που προκύπτει για τους κτηνοτρόφους στο περιφερειακό συμβούλιο ζητώντας από τον περιφερειάρχη αλλά και το σώμα να πάρει πρωτοβουλίες για να μην ερημώσουν οι αγροτικές και κτηνοτροφικές περιοχές. Παράλληλα κατά τη συζήτηση του θέματος θα επιδιώξω να παραστεί αντιπροσωπία κτηνοτρόφων στη συνεδρίαση για να περιγράψουν όσα δραματικά μου μετέφεραν σήμερα και οι ίδιοι στο σώμα.
Είμαι δίπλα τους και μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για μια αξιοπρεπή επιβίωση γιατί η περιουσία μιας χώρας είναι οι παραγωγικές της υποδομές που σήμερα κάποιοι έχουν εγκαταλείψει στο έλεος ασύμμετρων απειλών”!

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης