Τοπικά

Συνάντηση του διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων με τον υπεύθυνο του Euroscola

Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του νέου Διευθυντή Δ.Ε. Τρικάλων, κ. Αλέξανδρου Γ. Καπανιάρη, με τον κ. Ευάγγελο Γκιντέρσο, Υπεύθυνο Επικοινωνίας και Επισκέψεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, υπεύθυνο Συντονιστή διαδικτυακών συζητήσεων επί θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, θεμελιωτή του προγράμματος Euroscola σε επίπεδο νομού και περιφέρειας καθώς και υπεύθυνο υποδοχής των μαθητών που έχουν προκριθεί στο διαγωνισμό  Euroscola ως εφήβοι ευρωβουλευτές των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Η συνάντηση πέρα από τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα, σκοπό είχε την προώθηση και ενίσχυση του προγράμματος Euroscola, τη διοργάνωση ηλεκτρονικών συζητήσεων σε επίπεδο σχολικών μονάδων του νομού για τη λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου και τις δυνατότητες υλοποίησης σχετικών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, σε θεματολογία του Ευρωκοινοβουλίου για εκπαιδευτικούς ή και εργαζόμενους.

Ο κ. Καπανιάρης τόνισε ότι η συμβολή του Ευρωκοινοβουλίου στη διαμόρφωση των Ευρωπαϊκών ιδεών είναι μεγάλη και συνεχάρη τον κ. Γκιντέρσο για τη δράση του στο Ευρωκοινοβούλιο. Επίσης εξέφρασε τη βαθύτατη επιθυμία για την υλοποίηση ευρύτερων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όχι μόνο στο επίπεδο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και σε επίπεδο προγραμμάτων που αφορούν στο γενικότερο πολιτισμό της περιοχής μας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο κ. Αριστείδης Μυλωνάς, Διευθυντής του 6ου ΓΕΛ Τρικάλων, ο οποίος υπήρξε συνιδρυτής με τον κ. Γκιντέρσο για την  υλοποίηση του προγράμματος Euroscola, σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας και ο κ. Λεωνίδας Μποντίλας, υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της ΔΔΕ Τρικάλων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης