Τοπικά

Συνέντευξη του Τρικαλινού πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρ. Βάρρα που θα συζητηθεί

Αποκλειστική συνέντευξη στο AgroCretaNews του Πρώην Πρόεδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ & Αναπληρωτή καθηγητή  Γεωπονίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Κου Γρηγορίου Βάρρα, όπου μιλάει για το έργο του στον ΟΠΕΚΕΠΕ και όχι μόνο.

 

Κρήτη και Κρητικοί

Τελευταία ακούγονται και λέγονται πολλά. Ειδικά δε για τους Κρητικούς και τις επιδοτήσεις από ΟΠΕΚΕΠΕ. ΔΗΛΩΝΩ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ. Δεν αποδέχομαι αυτή τη θεώρηση. Οι Κρητικοί δεν είναι απατεώνες. Μπορεί να είναι αψιοί και με μια κορμοστασιά που φοβίζει, αλλά απατεώνες δεν είναι. Οι απατεώνες είναι παντού. Κάποιοι αγρότες/κτηνοτρόφοι μπορεί να κατευθύνθηκαν προς αυτήν την κατάσταση της ανομίας, λόγω του ότι υπήρχε κενό στο κομμάτι των ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ, κάτι όμως που επί των ημερών μου κατάφερα να διορθώσω σε μεγάλο βαθμό με σχετικές εγκυκλίους ελέγχων.

Άτοπη η Κ.Υ.Α.(624//2021 (ΥΑ 624/153415 ΦΕΚ Β 2795 2021): -Τροπ. YA 1930/81861/15) & Υ.Α.( 71391/23-11-2021) Λιβανού που τέθηκαν σ’ εφαρμογή πριν την πληρωμή της προκαταβολής του Οκτωβρίου.

Στην δεδομένη χρονική στιγμή, η εν λόγω ΚΥΑ και Υ.Α. δημιούργησε περισσότερα προβλήματα ή δε κοινωνήθηκε σωστά.

Όλα αυτά που αναγράφονται στην ΚΥΑ και στην Υ.Α., αλλά και οι μέχρι τώρα ενέργειες του ΟΠΕΚΕΠΕστις πληρωμές και στους ελέγχους, ήταν έργο όπου το είχα ξεκινήσει ο ίδιος. Όμως τη δεδομένη στιγμή που τέθηκαν σε εφαρμογή, ήταν λάθος. Θα μπορούσε να είχαν τεθεί σ’εφαρμογή προτού κλείσει η αίτηση του ΟΣΔΕ και τότε δε θα υπήρχαν οι εντάσεις που προέκυψαν.

Επικείμενες πληρωμές

Η εξόφληση του Δεκεμβρίου σε καμία περίπτωση δε θα συγκριθεί με αυτή της προκαταβολής του Οκτωβρίου2021. Αντίθετα θα συγκριθεί με την εξόφληση του Δεκέμβρη 2020. Όπου ΝΑΙ θα έχει ενδεχομένως πιθανά προβλήματα, αλλά θα είναι σαφώς καλύτερη απ την περυσινή εξόφληση του 2020.

NEUROPUBLIC – COGNITERA – και όποια άλλη εταιρία

Σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα να συνδεθεί το όνομα μου με μία απ’ τις δύο αυτές εταιρείες ή όποια άλλη ακόμη και στο μέλλον, καθώς ,η προσωπική θεώρηση μου είναι ότι οι επιχειρήσεις ΠΆΝΤΑ κοιτούν το κέρδος τους, ενώ δικός μου σκοπός ήταν και είναι, από όποια θέση ευθύνης κι αν βρεθώ η προάσπιση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ. Όπως ακριβώς το έκανα όλο το χρονικό διάστημα που είχα την ευθύνη της διοίκησης και λειτουργία του Οργανισμού, που κινήθηκε αποκλειστικά και μόνο προς όφελος του αγρότη και κτηνοτρόφου . Δε θα μπορούσα όμως να μην αναφερθώ στην συνέπεια των συμβατικών υποχρεώσεων του Τεχνικού Συμβούλου του Οργανισμού δηλαδή της εταιρείας NEUROPUBLIC στον Οργανισμό το χρονικό διάστημα που είχα την ευθύνη, με τα όποια μικρολαθάκια της ή προβλήματα που υπήρχαν.

Απευθείας ανάθεση έργου σε NEUROPUBLIC

Δεν θα ήθελα να κρίνω τον υπουργό του ΥΠΑΑΤ για αυτήν του την απόφαση της απευθείας ανάθεσης του έργου υποστήριξης  και συντήρησης στην NEUROPUBLIC καθότι δεν έχω τα δεδομένα και την επιχειρισιακή ευθύνη του οργανισμού.

Εγώ κρίθηκα για το έργο μου. Οι επόμενες εμου Διοικήσεις και αυτές θα κριθούν.

Ξεκίνησα τη μετάβαση στο gov.gr όλων των δεδομένων. Δύσκολο και με πολύ προσωπική εργασία εγχείρημα. Εκτιμώ ότι εκεί θα πάμε αν κι έχουμε αργήσει καθότι σύμφωνα με τις παροχές των ψηφιακών δεδομένων, μέλημα της Κυβερνήσεως και του ίδιου του Πρωθυπουργού μας κ Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο Οργανισμός να είναι ανεξάρτητος και η αίτηση να προσφέρεται δωρεάν.

Αγροτικό ψηφιακό ΚΕΠ

Μία απ’ τις προτεραιότητες μου ήταν η δημιουργία του ψηφιακού αγροτικού ΚΕΠ όπου θα μπορούσε ο κάθε αγρότης να διεκπεραιώσει όλες τις εργασίες που έχει σχετικά με την ενεργοποίηση δικαιωμάτων του, την ασφάλισή του και την ασφάλιση των προϊόντων του (ΕΛΓΑ) καθώς και οτιδήποτε άλλη ενέργεια χρειάζεται, γλιτώνοντας πολύτιμο χρόνο και χρήμα.  Γι αυτό άλλωστε έχει φτιαχτεί ήδη η εφαρμογή kyd.gov.grΦανατιστείτε τι πολύτιμο χρόνο θα μπορούσε να γλιτώσει ένας αγρότης απ’ τη Μεσσαρά, που δε θα χρειάζεται πλέον να πηγαίνει στο Ηράκλειο για να διεκπεραιώσει όλες αυτές τις εργασίες και να τις διεκπεραιώνει από τον τόπο του. Κέρδος σε χρόνο και χρήμα. Να πούμε χρησιμοποιώντας και τους όρους της κλιματικής αλλαγής με μηδενικό ή καλύτερα ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Κωνσταντίνος και Κυριάκος Μητσοτάκης

Μια ελάχιστη προσωπική συνεισφορά με επιστημονική ομάδα προσφέραμε ΔΩΡΕΑΝ τη μελέτη αναδάσωσης της τελευταίας επιθυμίας του Επίτιμου Προέδρου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για την αναδάσωση 1.500 στρεμμάτων στα Λευκά Όρη, καθότι ήταν ο πολιτικός που για ότι είπε δικαιώθηκε εν ζωή. Η μελέτη πρωτοποριακή καθότι αποτυπώσαμε έκταση 1.500 με drone στα Λευκά Όρη. Αντιλαμβάνεται κανείς το εγχείρημα και τη δυσκολία.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου θα πρέπει ο κάθε Κρητικός να νοιώθει περηφάνεια για τον πατριώτη τους γιατί είναι τιμή για όλους μας που αυτή την στιγμή βρίσκεται στο τιμόνι της Χώρας μας και μας βγάζει από πολλά αδιέξοδα και χειρίζεται με παραδειγματικό τρόπο κρίσεις.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης