Τοπικά

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στα Τρίκαλα για τον κορωνοϊό. Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο (φώτο-video)

Με τα κρούσματα κορωνοϊού να πολλαπλασιάζονται ταχύτατα την τελευταία εβδομάδα στα Τρίκαλα η Δημοτική Αρχή των Τρικάλων συγκάλεσε το μεσημέρι της Παρασκευής ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο με συμμετοχή εκπροσώπων φορέων.

 

Συγκεκριμένα και όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr συμμετείχαν, εκτός του δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου, εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας Γιώργος Πέτρου (πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου), Δήμητρα Νάτσινα (επικεφαλής κλιμακίων ΕΟΔΥ και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας), Στέφανος Μυλωνάς (διευθυντής Β΄ Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου), Ιωάννης Κουτσονάσιος (υπεύθυνος Εμβολιαστικού Κέντρου Πύλης), Χαρά Καλλιώρα (ιατρός Κ.Υ. Πύλης), η Έλενα Χύτα (εκ μέρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου) ο Δημήτρης Αναστασίου (πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου), Γιάννης Παπαπούλιος (αντιπρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου), οι διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Τρικάλης και Μαρία-Ελένη Ξυνοπούλου, ο πατέρας Εφραίμ Γιαννάκος (εκπρόσωπος της Μητροπόλεως Τρίκκης), ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τρικκαίων Κώστας Κρεμμύδας, η αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γεωργία Κοτρώνη και ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Λάππας.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως η κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική και προέβλεψαν ιδιαίτερα δύσκολο χειμώνα. Ζητήθηκε από όλους να αναλάβουν δράση ενημέρωσης και κυρίως να πείσουν, με επιστημονικά δεδομένα και κάθε δυνατό τρόπο, όσους ακόμη δεν εμβολιάστηκαν να το κάνουν ΑΜΕΣΑ γιατί μόνο το εμβόλιο σώζει ζωές. Ζήτησαν επίσης από τους πολίτες, ειδικά δε τους γονείς μικρών παιδιών να δηλώνουν αληθώς τα self test που κάνουν για να πάψει να παρατηρείται διασπορά στην μαθητική κοινότητα.

Ο Στέφανος Μυλωνάς πρότεινε να ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ο “Μύλος των Ξωτικών”, φοβούμενος μεγάλη διασπορά, ωστόσο αντέκρουσαν τόσο ο δήμαρχος όσο και άλλοι εκ των συμμετεχόντων λέγοντας πως “δεν είναι δυνατόν να κλείσει η κοινωνία πάλι, οφείλουμε να είμαστε συνεπείς και οι εμβολιασμένοι αν μη τι άλλο να έχουν μέρος των ελευθεριών τους”. Δεσμεύτηκαν δε για αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά τη διενέργεια του Χριστουγεννιάτικου πάρκου. Τέθηκε επίσης και το θέμα των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου, ωστόσο η απόφαση είναι της Κυβέρνησης επί αυτών.

Τέλος ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου πρότεινε να επισκεφτεί ο ίδιος, μαζί με τους δυο Μητροπολίτες του νομού μας, τους κ.κ. Χρυσόστομο και Θεόκλητο τα εμβολιαστικά κέντρα για να στείλουν ηχηρό μήνυμα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης