Ροή Τοπικά

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον κορωνοϊό

Σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό  υγειονομικών αρχών και ελεγκτικών μηχανισμών, με στόχο  τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού συγκάλεσε  ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Σε αυτή συμμετείχαν ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης,  ο περιφερειακός σύμβουλος και διευθυντής της ΜΕΘ Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Απόστολος Κομνός, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος, επικεφαλής των ΚΟΜΥ στη Θεσσαλία Ράνια Πινακά και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μιχαλάκης.

«Ο δρόμος για την επιστροφή στην κανονικότητα είναι μακρύς. Ο  covid-19  δεν πάει διακοπές. Ουδείς είναι άτρωτος» τόνισε ο Περιφερειάρχης, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης. «Χρειάζεται όλοι να προσέχουμε. Να τηρούμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό, να τηρούμε απαρέγκλιτα τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και προφύλαξης. Αυτά είναι τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε τον  covid-19. Η χρήση μάσκας είναι σύμβολο αλληλεγγύης. Είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους και υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση της σε ανοιχτούς χώρους» υπογράμμισε ο Κ. Αγοραστός.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά σε γρήγορες ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με τις Υπηρεσίες της και τις Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ. Θωρακίζουμε τα Νοσοκομεία και ενισχύουμε τον ιατροτεχνολογικό τους εξοπλισμό. Έχουμε σε εξέλιξη επικοινωνιακή καμπάνια για την ενημέρωση και συμμόρφωση του κοινού με τα μέτρα. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και διαβούλευση με την επιστημονική μας ομάδα,  τον ΕΟΔΥ και όλους όσοι εμπλέκονται  στη διαχείριση της κρίσης. Εντατικοποιούμε το έργο των Ελεγκτικών Μηχανισμών. Με τη βοήθεια όλων των εμπλεκομένων φορέων, προχωράμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες  για να έχουμε γρήγορα, σωστά  και αξιόπιστα  αποτελέσματα και να μειώσουμε τη διασπορά του κορωνοιού» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης