Ροή Τοπικά

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ενόψει… χιονιά

Έκτακτη Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) πραγματοποιήθηκε  στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που θα εξελιχθούν  τις επόμενες ημέρες στην περιοχή μας, με την συμμετοχή  των συναρμόδιων φορέων όπου και συζητήθηκε το επίπεδο ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και η λήψη απαιτούμενων μέτρων για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων κ. Μπιλιάλης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Γαλάνης, ο Τομεάρχης   Τουρισμού κ. Ιωάννης Μπουτίνας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γακόπουλος,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Τσιάρας, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Τ κ. Γεώργιος Μοράκης, και εκπρόσωπος  της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών κ.Ανδρέου.

Στην εισήγησή του ο κ. Μιχαλάκης προχώρησε στην ανάγνωση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας όπου κάνει λόγο για ολικό παγετό και χιονόπτωση από Σάββατο 13/02/2021 μεσημέρι έως και Πέμπτη 18/02/2021 τόσο σε ορεινά ημιορεινά και πεδινά. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων πραγματοποιεί τις απαιτούμενες εργασίες  ώστε να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές και οι περιουσίες των πολιτών. Συγκεκριμένα 51 μηχανήματα αποχιονισμού βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα τα οποία και θα επιχειρούν από το Σάββατο το μεσημέρι μέχρι και την λήξη των φαινομένων για την αντιμετώπιση προβλημάτων στον νομό. ολική επάρκεια σε αλάτι βρίσκεται σε 8 σημεία σε ολόκληρο τον νομό. Ο κ. Μιχαλάκης επισήμανε να μην πραγματοποιούνται άσκοπες μετακινήσεις και όλοι οι πολίτες να ακολουθούν αυστηρά τις υποδείξεις της Τροχαίας ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε ετοιμότητα από όλους τους συμμετέχοντες  όλων των συναρμοδίων και εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών στο βαθμό που τους αναλογεί, για να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά ενδεχόμενα προβλήματα από την επερχόμενη κακοκαιρία.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης