Τοπικά

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στα Τρίκαλα

Με στόχο την έγκαιρη προετοιμασία και την ετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών για την αντιπυρική περίοδο 2022, συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Π.Ε. Τρικάλων, με συντονιστή τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη.

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τόνισε ότι με την συνδρομή όλων θα ανταπεξέλθουμε τις όποιες δυσκολίες στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Συζητήθηκε ο προγραμματισμός έργων και εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της ΠΕ Τρικάλων σε συνεργασία με τις Δασικές υπηρεσίες όπου αυτό απαιτείται. Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού σε περιφερειακό επίπεδο για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από δασικές πυρκαγιές και η αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε στις διαδικασίες συνεργασίας όλων των φορέων σε περιπτώσεις οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών και η λήψη αποφάσεων απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις όταν έχουμε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη καθαρισμού των δασικών δρόμων και η επισκευή των πυροσβεστικών κρουνών όπου η Π.Υ. έχει υποδείξει.

Τέλος ορίστηκε νέο Σ.Ο.Π.Π. τέλος Απριλίου για να αξιολογηθούν οι συνθήκες εκ νέου. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δήλωσαν παρόν σε οποιοδήποτε συμβάν ώστε να συνδράμουν τα μέγιστα στην ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους.

Στο Συντονιστικό Όργανο μετείχαν: Ιωάννης Μπουτίνας Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Μπάρδας Εντεταλμένος Σύμβουλος Θεσσαλίας, Αθανάσιος Τσιάρας Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημήτριος Μήτραινας Αστυνομικός Διευθυτής Τρικάλων, Δημήτριος Γαλάνης Διοικητής Π.Υ. Νομού Τρικάλων, Δημήτριος Παπαγεωργίου Διοικητής Π.Υ. Τρικάλων, Βασίλειος Παπαγεωργίου Διοικητής Π.Υ. Καλαμπάκας, Χρήστος Μπουλογεώργος Διευθυντής Δασών Νομού Τρικάλων, Κωνσταντίνος Γαβρηιλίδης Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αντισυνταγματάρχης Αθανάσιος Ανδρέου από τη ΣΜΥ και Στέφανος Φωλίνας Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Τρικάλων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης