Ροή Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: “Η Ν.Δ ψήφισε ισοτιμία της ΣΕΦΑΑ με τα Ιδιωτικά Κολέγια”

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Τρικάλων, αποτελούμενη από τον βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλο, τους πρώην βουλευτές Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστο Σιμορέλη, τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Λουλέ και τα μέλη της Ν.Ε Θανάση Μπουλογεώργο και Ορέστη Σιώχο, την Τρίτη 29 Ιουνίου επισκέφθηκε τη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων με αφορμή την ψήφιση του Νέου Αθλητικού Νομοσχεδίου από την κυβέρνηση της Ν.Δ..

 

 

Κατά την επίσκεψη συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τον Κοσμήτορα της Σχολής Αθανάσιο Παπαϊωάννου, τον πρόεδρο του ΤΕΦΑΑ Νίκο Διγγελίδη, τον πρόεδρο του τμήματος Διαιτολογίας Αθανάσιο Τζιαμούρτα και με τους καθηγητές Γιάννη  Φατούρο και Δημήτρη Σούλα.

Στη σύσκεψη διατυπώθηκε από όλες τις πλευρές ότι το Νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ φέρνει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, ισοπεδώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και απαξιώνει την επιστημονικότητα και τον στρατηγικό ρόλο της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, μιας σχολής που βρίσκεται στην παγκόσμια ετήσια αξιολόγηση των ΣΕΦΑΑ στην 128η  θέση και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στην 12η θέση.

Συγκεκριμένα αναγνωρίζονται ως ισότιμα των πτυχίων ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ τα πτυχία μη αξιολογημένων ιδιωτικών κολεγίων, ΙΕΚ, σχολές ΓΓΑ, ΕΠΟ, ως ισότιμους στην προπονητική διαδικασία με τους αποφοίτους των ΣΕΦΑΑ.

Έτσι η Ν.Δ ισοπεδώνει την ΣΕΦΑΑ και την καθιστά ισότιμη, με τα εξαιρετικά αμφιβόλου ποιότητας, επιστημονικότητας και αξιολόγησης ιδιωτικά κολλέγια, δείχνοντας ξεκάθαρα με ποιον τρόπο τελικά αντιλαμβάνεται την Αριστεία.

Καλούμε τους βουλευτές της Ν.Δ, τα στελέχη της και τους θεσμικούς παράγοντες του Νομού να σταματήσουν να κρύβονται και να πάρουν, επιτέλους,  θέση για την θλιβερή αυτή εξέλιξη που απορυθμίζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση και απαξιώνει την ΣΕΦΑΑ της πόλης μας, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για την ακαδημαϊκότητα όσο και για την οικονομία του Νομού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όταν απαλλαγεί η χώρα από τη σημερινή «αντιαθλητική» κυβέρνηση, θα καταργήσει το «έκτρωμα» της κυβέρνησης της Ν.Δ και του κ. Αυγενάκη και θα προωθήσει Νομοθετική λύση στα φλέγοντα ζητήματα του λειτουργήματος και των εργασιακών δικαιωμάτων των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και των προπονητών αθλημάτων, με επίκεντρο τον στρατηγικό και επιστημονικό ρόλο των ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης