Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: “Στο έλεος της κυβερνητικής ανεπάρκειας και κοροϊδίας οι σεισμοπαθείς του Δήμου Φαρκαδόνας”

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Τρικάλων, αποτελούμενη από τον Γραμματέα Σταύρο Νταούλα, τους πρώην βουλευτές Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστο Σιμορέλη, τα μέλη της Ν.Ε Θανάση Μπουλογεώργο, Βασίλη Μπούτα και Δημήτρη Στάμο και μέλη της οργάνωσης Φαρκαδόνας, επισκέφθηκε το Ζάρκο και είχε συνάντηση με τους σεισμόπληκτους κατοίκους.

 

Στη συνάντηση τονίστηκε, από όλες τις πλευρές, ότι οι σεισμοπαθείς κάτοικοι είναι  δέσμιοι των κυβερνητικών παλινωδιών και της αδιαφορίας της κυβέρνησης, καθώς και των απίστευτων γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και παραμένουν, ακόμη και τώρα, έναν σχεδόν χρόνο από τη μέρα του σεισμού χωρίς καμία βοήθεια.

Δεκάδες οικογένειες εξακολουθούν να μένουν σε κοντέινερ, χωρίς να γνωρίζουν πότε ακριβώς θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Το χειρότερο, όμως, όλων είναι ότι, όπως όλα δείχνουν, οι άνθρωποι αυτοί είναι θύματα μιας συνεχιζόμενης κοροϊδίας από πλευράς αρμόδιων Υπουργείων και υπηρεσιών καθώς, παρά τις μεγαλοστομίες και των τοπικών βουλευτών, δεν έχουν λάβει κανενός είδους βοήθεια και σε κανένα επίπεδο, πέρα από την έκτακτη ενίσχυση των 600 ευρώ τις πρώτες μέρες του σεισμού.

Επιπλέον, δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις για την αντικατάσταση των οικοσκευών τους και την επιδιόρθωση των ζημιών στις οικίες ή τις επιχειρήσεις τους ενώ, ακόμη και σήμερα δεν έχουν κατεδαφιστεί τα ακατάλληλα κτίρια, ενισχύοντας έτσι τους κινδύνους για ατυχήματα.

Ακόμα και το ζήτημα των δημοτικών τελών τους δεν έχει ρυθμιστεί και δεν έχουν καμία ενημέρωση.

Τέλος, ακατανόητη είναι η τελευταία απόφαση που αφορά στη διαδικασία χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για την ανακατασκευή των σπιτιών, όπου οι περιοριστικές προϋποθέσεις αποκλείουν μεγάλη μερίδα σεισμοπαθών από την οικονομική στήριξη, τη στιγμή, μάλιστα, που σε ανάλογες περιπτώσεις άλλων πληττόμενων περιοχών, όπως στην Περιφέρεια της Κρήτης οι περιορισμοί αυτοί δεν υφίστανται, και ορθώς.

Επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που μέσα στη γενικότερη απαξίωση και αδιαφορία για την περιοχή, τονίστηκε και η εξαίρεση των μαθητών του Δήμου από τη μοριοδότηση των πανελληνίων εξετάσεων, όπως συνέβη σε άλλες περιοχές της χώρας.

Διαπιστώθηκε ότι οι πληττόμενοι κάτοικοι δεν έχουν καμία ενημέρωση για το τι   μέλει γενέσθαι και δεν υπάρχει κανένας οδικός χάρτης για το μέλλον τους.

Καλείται ο κ. Μητσοτάκης και οι λαλίστατοι τοπικοί βουλευτές της Ν.Δ  να απαντήσουν στους κατοίκους του Δήμου Φαρκαδόνας και γενικότερα στους πολίτες των Τρικάλων, γιατί ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.

Επίσης, ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάκης Παπαδόπουλος, κατέθεσε αναφορά προς τους κ.κ. Υπουργούς:

κ. Υπουργό Οικονομικών

κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

με θέμα:

«Αίτημα Δήμου Φαρκαδόνας για την ένταξη της Δημοτικής Ενότητας Πελινναίων στη χορήγηση ενίσχυσης πρώτης αρωγής μετά από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021».

Ζητά να ενταχθεί η Δημοτική Ενότητας Πελινναίων στη χορήγηση ενίσχυσης πρώτης αρωγής καθώς δεν έχει προστεθεί στη σχετική εφαρμογή της ΑΑΔΕ για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου του 2021.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται κοντά στους σεισμοπαθείς κατοίκους του Δήμου Φαρκαδόνας και θα εξαντλήσει κάθε θεσμικό πλαίσιο και μέσο για την επίλυση των προβλημάτων τους.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης