Ροή Τοπικά

“Σφαγή” με τον καφέ στα Τρίκαλα. Έσπασαν συμφωνίες μεταξύ καταστηματαρχών

Στον κλάδο εστίασης και συναφών επαγγελμάτων του νομού επικρατεί τις τελευταίες ημέρες αναβρασμός καθώς τα αυξημένα κόστη στις προμήθειες ακόμη και του καφέ και της “αλυσίδας” (πλαστικά ποτήρια, καλαμάκια κλπ.) οδηγούν τον ανταγωνισμό στα όριά του.

 

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr υπήρξε μια άτυπη συμφωνία μεταξύ της πλειοψηφίας των καταστηματαρχών να συγκρατήσουν τις τιμές σε συγκεκριμένα επίπεδα έτσι ώστε ούτε ο καταναλωτής να επιβαρυνθεί πολύ, αλλά και οι επιχειρήσεις καφέ να παραμείνουν βιώσιμες και το δυνατόν κερδοφόρες. Η συμφωνία τηρήθηκε τα πρώτα 24ωρα των  ανατιμήσεων, από τη Δευτέρα, αλλά ήδη κάποιοι καταστηματάρχες την “έσπασαν” προκαλώντας αντιδράσεις και… εμφύλιο.

Πως; Κράτησαν με τις τιμές στα συμφωνηθέντα επίπεδα αλλά… δίνουν π.χ.  “δώρο” το νερό, τη στιγμή που είχε συμφωνηθεί αυτό να χρεώνεται έτσι ώστε να περιορίζεται η ζημιά. Ήδη υπήρξαν εντάσεις χθες και πλέον δίχως “συμφωνία” ο ανταγωνισμός αναμένεται να γίνει ακόμη πιο αδυσώπητος.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα στα Τρίκαλα ο εσπρέσο έφτασε ήδη τα 3 €-από 2,50 € – ενώ τον freddo τον βρίσκουμε στην καλύτερη των περιπτώσεων στα 3.50 €.

Η καθημερινή απόλαυση μετατρέπεται σε πανάκριβο γούστο!… Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι τιμές ντελίβερι ή take away έχουν εκτοξευτεί και από 1,50 έως 1,80 € που τον βρίσκαμε μέχρι τώρα στα Τρίκαλα πλέον έφτασε στα 1.80 με 2 € και… χωρίς νερό!!!…

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης