Ροή Τοπικά

Σφαγή Παπαστεργίου-Κάκλα για τα κιτ ρομποτικής

Ξεπερνά κάθε όριο η ένταση για τα κιτ ρομποτικής των σχολείων, που ζητήθηκαν πίσω από το Δήμο Τρικκαίων.

Πως έχει η ιστορία; Υπήρξε μια αλληλογραφία μεταξύ Δήμου και σχολείων σχετικά με τη χρήση των κιτ ρομποτικής που τους είχαν διατεθεί, με την υποσημείωση αυτά να επιστραφούν εάν και εφόσον δεν χρησιμοποιούνται. Προκλήθηκε ένταση με τους διευθυντές των σχολείων να αντιδρούν. Το θέμα έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο χθες το βράδυ και τελικά ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου απέδωσε την όλη ένταση, μιλώντας στη Λέσχη 97,6 το πρωί της Πέμπτης σε «πολιτικά κίνητρα και δάκτυλο της διευθύντριας Β/θμιας Εκπαίδευσης Βάσως Κάκλα». Μάλιστα ο δήμαρχος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Κατά την άποψη μου, με πολιτικά κίνητρα χρησιμοποιήθηκε εναντίον μου αυτό το γεγονός από τη Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης. Προκύπτει λοιπόν ότι ορθά ο νόμος προβλέπει ασυμβίβαστο ανάμεσα στους δυο ρόλους, του δημοτικού συμβούλου και του Διευθυντή Εκπαίδευσης. Το ότι η κ. Κάκλα είναι αυτή τη στιγμή δημοτική σύμβουλος είναι γιατί είμαστε αρκετά ανώτεροι και εμείς και άλλοι ώστε να μην της κάνουμε ένσταση επί της εκλογής της. Και διαπιστώνω ότι αυτή μας η ανωτερότητα εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Με κανέναν άλλο Διευθυντή Εκπαίδευσης δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, δυστυχώς όμως τελευταία με τη Βθμια προκύψαν ζητήματα. Ενώ ο Δήμος Τρικκαίων συνεργάζεται και αλληλεπιδρά με συλλόγους, επιμελητήριο κλπ, δυστυχώς δεν βλέπουμε το ίδιο από τη Διεύθυνση της Βθμιας Εκπαίδευσης, η οποία έχει επιλέξει έναν περίεργο δρόμο μοναχικής πορείας».

Στον δήμαρχο απάντησε άμεσα ο προκάτοχός του Χρήστος Λάππας λέγοντας ότι

Την παρέμβαση του στα λεγόμενα του Δημάρχου έκανε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Χρήστος Λάππας: «Τα όσα δηλώνει ο Δήμαρχος είναι αποκυήματα της φαντασίας του, στα όρια της κοινής συκοφαντίας και της ψευτιάς. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν θέλει ο ίδιος να τα καταλάβει, είναι ένα κακομαθημένο παιδί ο Δήμαρχος τελικά. Όταν θέλεις να επιβάλλεις στην αυτονομία των σχολείων τη δική σου άποψη επειδή τους έδωσες ένα κιτ, είσαι κακομαθημένος. Μια δωρεά δεν μπορεί να είναι υπό αίρεση».

 

Δήλωση Βάσως Κάκλα

 

Για το θέμα και τις δηλώσεις του δημάρχου ενημερώθηκε η διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Βάσω Κάκλα νωρίς το μεσημέρι, η οποία και προχώρησε σε οργισμένη δήλωση στο trikalavoice.gr.

«Με θλίψη και οργή πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του κ. Παπαστεργίου, οι οποίες ξεπερνούν κάθε προηγούμενο» λέει και συμπληρώνει: «Δεν φέρεται απλά ως ένα κακομαθημένο παιδί, αλλά ως ένας κοινός συκοφάντης.

Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι έπειτα από 38 χρόνια που υπηρετώ το χώρο της εκπαίδευσης λέγονται τέτοιες κακοήθειες από έναν άνθρωπο που έχει το ρόλο του δημάρχου. Αδιανόητο είναι επίσης ότι δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη όσον αφορά τα ασυμβίβαστα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όσα είπε για μένα, τα οποία αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας. Του υπενθυμίζω, λοιπόν, ότι δεν υπάρχει κανέναν ασυμβίβαστο ανάμεσα σε αιρετό και Διευθυντή Εκπαίδευσης. Αυτό που υπάρχει είναι κώλυμα εκλογιμότητας και γι’ αυτό το λόγο εγώ δεν μπορώ να είμαι ξανά υποψήφια στις προσεχείς.

Εκλέχτηκα όμως στις εκλογές του Μαΐου του 2014 δημοτική σύμβουλος και ορίστηκα διευθύντρια Β/θμιας τρεις μήνες αργότερα, τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Κρίθηκα δε εκ νέου και παρέμεινα στη θέση αυτή, προφανώς γιατί δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Ας ζητήσει μια συγνώμη αν το έκανε από άγνοια (όπως πιστεύω), αλλιώς θα είναι ένας κοινός συκοφάντης παλιάς κοπής.

Προσβάλλει με όσα λέει και όσα κάνει τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της ευθύνης μου, ζητώντας πίσω τα κιτ ρομποτικής που ο ίδιος πρόσφερε και στην εύλογη διαμαρτυρία τους, τους προσβάλλει διπλά όταν αντί συγνώμης τους λέει ότι υποκινούνται πολιτικά από εμένα. Νομίζω ότι έχει χάσει τελείως την ψυχραιμία του και πραγματικά λυπάμαι. Εγώ σέβομαι τον θεσμικό μου ρόλο ως διευθύντρια Β/θμιας».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης