Τοπικά

Σφοδρή επίθεση Λώρεν στον Τσίπρα: “Δεν έχει τσίπα να ντραπεί”

Σας λείπουν Αρχές και  Αξίες  κ. Τσίπρα  για να εκπροσωπήσετε την μεγάλη προοδευτική παράταξη. Σας λείπει ιστορική μνήμη και πολιτική ιστορία.

Είναι θλιβερό να παρακολουθούμε τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ να επιδίδονται σε επικοινωνιακές φιέστες προκειμένου να προωθήσουν το eSYRIZA.

Ένα προϊόν  που δεν ελκύει τους πολίτες αφού ο αρχικός στόχος ήταν να εγγραφούν 178000 μέλη και μετά βίας έφτασαν τις 16000.

Είναι απογοητευτικό  για ένα κόμμα που αρέσκεται να αυτοπροσδιορίζεται ως Αριστερά, να μην ενδιαφέρεται να χτίσει ένα σύγχρονο δημοκρατικό κόμμα αλλά να περιφέρει τον αρχηγό του  μπας και προσελκύσει καμιά ψήφο από όπου να ‘ναι , κατά προτεραιότητα βέβαια  από κανένα ξεχασμένο ΠΑΣΟΚΟ που κάποτε έφερε ένα τίτλο αυτού του ιστορικού κόμματος μήπως και κλέψει και κάτι από το ένδοξο παρελθόν του. Του παραχώρησαν όλες τις εξουσίες αρκεί να οδηγήσει το κόμμα και πάλι στην γλυκιά εξουσία. Τους νοιάζει μόνο η εξουσία και δεν έχουν κανένα δισταγμό να χρησιμοποιήσουν τους πάντες και τα πάντα.

Το είπε Ο Μπίστης στον Τσακαλώτο  «Κι εγώ αριστερός  40 χρόνια είμαι  (το γυρολόγος το παρέλειψε) αλλά δεν θέλω να πεθάνω χωρίς να μας ξαναδώ στην κυβέρνηση».

Δεν ενδιαφέρονται να μάθουν γιατί τους γύρισε την πλάτη ο ελληνικός λαός μετά από μια μόνη κυβερνητική θητεία παρ΄ότι  «αμόλυντοι αριστεροί».

Δεν  νοιάζονται να απολογηθούν σ΄αυτούς που είπαν ψέματα και τους πίστεψαν ότι θα έσχιζαν τα μνημόνια,  ότι θα άλλαζαν την Ευρώπη ότι θα έφερναν την ελπίδα στους πολίτες. Τι κι αν απέτυχαν. Τι κι αν εφάρμοσαν την πιο σκληρή οικονομική πολιτική  των μνημονιακών χρόνων.

Γιατί να απολογηθούν;  Σε ποιόν να δώσει λόγο ο μεγάλος αρχηγός που έχει τόση αλαζονεία και έπαρση που δεν διστάζει να κατατάσσει τον εαυτό του στους μεγάλους ηγέτες ( ας αρχίσει φροντιστήριο με ιστορία , γεωγραφία, οικονομία και βλέπουμε….)             Τι κι αν    πρόσφεραν συγχωροχάρτι στην καραμανλική δεξιά κι έφεραν παντοδύναμη την νέα δεξιά του Μητσοτάκη στην κυβέρνηση. Ο στόχος ήταν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ για να κλέψουν τα σύμβολα του, τις ιδέες του, τον Ανδρέα Παπανδρέου αφού μόνοι τους δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Να ντραπούν;             γιατί  οδήγησαν  τον Ανδρέα, παρέα με την δεξιά στο Ειδικό Δικαστήριο το 1989 επιβαρύνοντας την ήδη κλονισμένη υγεία του;

Που αποκαλούσαν Πινοσέτ τον έτερο πρωθυπουργό Παπανδρέου και γερμανοτσολιάδες και δοσίλογους τα στελέχη του που τώρα χρησιμοποιούν  ως διάκοσμο στις συγκεντρώσεις τους;    Γιατί να ντραπεί ο ίδιος  αφού δεν ντρέπονται τα θύματα αυτής της κτηνωδίας που διέπραξε ο Τσίπρας και το κόμμα του  σε βάρος του ΠΑΣΟΚ όταν για χρόνια το συκοφαντούν για να το λεηλατήσουν;                                                                                               

Το μόνο που τους νοιάζει είναι η εξουσία.          Δεν τους ενδιαφέρει ότι η ΝΔ με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της πιθανόν να βλάψει την χώρα και τους πολίτες. Τους νοιάζει το εφεύρημα του αντιδεξιού μετώπου.

Μια χαρά ξέπλυναν τις ευθύνες της καραμανλικής δεξιάς που μας οδήγησε στην κρίση, μια χαρά κυβέρνησαν με το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ ( όταν θα μπορούσαν να κυβερνήσουν ως κεντροαριστερά), μια χαρά βολεύονται με τα βλαστάρια του Καμμένου και Καραμανλή.

Ο μικρός και λίγος Τσίπρας που ονειρεύεται να γίνει μεγάλος Ηγέτης δεν έχει τσίπα για να ντραπεί. Δεν έχει αρχές και αξίες για να απολογηθεί στον ελληνικό λαό που πρόδωσε την ελπίδα του. Του λείπει η ηθική για να σκεφτεί την αξιοπρέπεια όλων αυτών που περιφέρει ξανά και ξανά στις λίστες και στις συγκεντρώσεις ( παρ΄ότι προσχώρησαν εδώ και χρόνια) και το ανέχονται γιατί εθίστηκαν να είναι παράγοντες και τσιράκια της εξουσίας.                          Και φυσικά δεν αναφέρομαι  στον απλό κόσμο αλλά   στα στελέχη  τα οποία δεν  αντέχουν μακριά της. Όμως πάλι θα απογοητευθούν. Γιατί μαζί με όλους αυτούς το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις έπεσε μετά τις εκλογές  στο 20% και ο Τσίπρας σε δημοφιλία βρίσκεται πίσω  από την Γεννηματά.

Αυτός ο θίασος των βολεψάκηδων της εξουσίας δεν μπορεί να εκφράσει την μεγάλη προοδευτική παράταξη. Δεν υπάρχει μνήμη , δεν υπάρχει πολιτική ιστορία.                             Η κοινή συνισταμένη τους  είναι η τυφλή εμπιστοσύνη στον Τσίπρα ως το όχημα επιστροφής στην εξουσία.

Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τους πολίτες  με τις ιδέες του, με την πολιτική του πρόταση για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας, με τα λαοπρόβλητα στελέχη του, είχε όραμα για το μέλλον. Είχε έναν πραγματικό Ηγέτη που έβλεπε μακριά και γι αυτό οδήγησε και το ΠΑΣΟΚ πολύ μακριά. Κυρίως όμως έμεινε στην ιστορία γιατί έκανε πράξη και τίμησε το κοινωνικό συμβόλαιο με το λαό και άλλαξε την Ελλάδα.

Πως συνιστά προοδευτική πολιτική  η συνεχής επίκληση του παρελθόντος και ο διχασμός της κοινωνίας; Ποια είναι η προοδευτική κατεύθυνση του κ. Τσίπρα και πως την έκανε πράξη κατά την κυβερνητική του θητεία; Η επίκληση των μνημονίων δεν είναι δικαιολογία. Και το ΠΑΣΟΚ χειρίστηκε μνημόνιο αλλά προχώρησε και δέκα μεταρρυθμίσεις που δείχνουν προοδευτική κατεύθυνση.

Εμείς που συνταξιδέψαμε, με τον Ανδρέα και το ΠΑΣΟΚ σ΄αυτό το μεγάλο ταξίδι των αγώνων για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαική Κυριαρχία ,Κοινωνική Απελευθέρωση και εμπέδωση της Δημοκρατίας, με τον εκσυγχρονισμό του Κώστα Σημίτη  για μια ισχυρή Ελλάδα που μας έμαθε ότι πρέπει να προσαρμόζεις την πολιτική σου στην κάθε νέα εποχή και να μην είσαι προσηλωμένος στο παρελθόν όσο ένδοξο κι αν είναι , με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου που επιβεβαίωσαν την πατριωτική στάση ότι η Ελλάδα είναι πάνω από το κόμμα, έχουμε την ικανότητα να διακρίνουμε ποιος μπορεί να εκφράσει την μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη.                                                                            Δεν μας θαμπώνουν  τα γυαλιστερά περιτυλίγματα και σας λέμε ότι δεν πρόκειται να ξεγελάσετε την κρίσιμη μάζα των πολιτών  στην κατάληψη της εξουσίας και δεν μπορείτε να εκπροσωπήσετε την κεντροαριστερά γιατί σας λείπουν Αρχές και Αξίες κ. Τσίπρα.           Σας λείπει ιστορική μνήμη και πολιτική ιστορία που δυστυχώς για σας δεν δανείζονται.

  Λώρεν Κασσοπούλου

                                                                                        Μέλος Κ.Ε. Κινήματος Αλλαγής

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης