Ροή Τοπικά

Σχεδόν έτοιμο το φράγμα Ληθαίου (εικόνες)

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του φράγματος Ληθαίου και την πλήρωση του ταμιευτήρα που θα δημιουργήσει μια νέα λίμνη στην περιοχή, βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο έχει χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στη Θεσσαλία και το Πρόγραμμα Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με συνολικό προϋπολογισμό ένταξης 13.480.626 ευρώ.

 

Μέχρι σήμερα από το έργο «Έμφραξη φράγματος- πλήρωση ταμιευτήρα και λοιπές εργασίες στο φράγμα Ληθαίου» έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής του γεωφράγματος που έφτασε στην τελική στάθμη 331m και η εγκατάσταση των οργάνων ελέγχου του φράγματος. Παράλληλα στο ίδιο έργο προβλέπονται να υλοποιηθούν η κατασκευή του πώματος έμφραξης του ταμιευτήρα, οι εργασίες πρώτης πλήρωσης, καθώς και οι εργασίες διαμόρφωσης κατάντι του φράγματος. Οι παραπάνω εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση του έργου «Φράγμα Ληθαίου- Αποπεράτωση» που περιλαμβάνει την κατασκευή του υπερχειλιστή και την μόνωση της πλίνθου.

Το φράγμα

Το φράγμα βρίσκεται ΒΑ του οικισμού της Θεόπετρας και κατασκευάζεται σε απόσταση περίπου 6χλμ από τον οικισμό της Νέας Ζωής, στον ποταμό Ληθαίο, σε υψόμετρο κοίτης περίπου +300(m). Με το φράγμα δημιουργείται ταμιευτήρας χωρητικότητας 2.500.000 m3 νερού, για την άρδευση των κατάντη γεωργικών εκτάσεων των Δήμων Μετεώρων και Τρικκαίων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης