Τοπικά

Σύνδεση των Τρικάλων με το “λευκό βέλος” απ’ το φθινόπωρο

Περισσότερα δρομολόγια σε αρκετές γραμμές αλλά και νέα δρομολόγια μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης με τα τρένα ETR470 τα οποία θα πραγματοποιούν περισσότερες στάσεις προτίθεται να ξεκινήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αρχής γενομένης από το ερχόμενο φθινόπωρο, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις της εταιρείας σε ερωτήσεις που κατέθεσαν βουλευτές στη Βουλή.

 

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η πραγματοποίηση περισσότερων δρομολογίων είτε δεν έλαβε την έγκριση του διαχειριστή της υποδομής ΟΣΕ κατά την πρόσφατη αναδιαμόρφωση των δρομολογίων σε όλη τη χώρα λόγω της σημερινής χωρητικότητας των γραμμών και εξαιτίας των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε δεν είναι ακόμα δυνατή λόγω της εκκρεμότητας ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης 70 νέων μηχανοδηγών της εταιρείας οι οποίοι αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία εντός του φθινοπώρου.

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την εξαίρεση του σταθμού του Λιανοκλαδίου από τα νέα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τα τρένα ETR (πραγματοποιούν μόνο μία στάση στη Λάρισα), ο Επικεφαλής Επιβατικών Μεταφορών ανέφερε ότι τα τρένα μπορούν να ξεκινήσουν να πραγματοποιούν και μία επιπλέον στάση στο Λιανοκλάδι για τα συγκεκριμένα δρομολόγια (ICE 50-51-60-61), χωρίς να επηρεαστεί ο συνολικός χρόνος του ταξιδίου.

Με αυτό τον τρόπο, θα γίνει δυνατή η διασύνδεση και με το τρένο 888 προς Καλαμπάκα. Επιπλέον, για το απογευματινό δρομολόγιο προς Αθήνα ICE 61, μπορεί να πραγματοποιείται μία επιπλέον στάση στον Παλαιοφάρσαλο προκειμένου να διασφαλιστεί διασύνδεση με το τραίνο 1885 από Καλαμπάκα.

Στάση στον Παλαιοφάρσαλο, εφόσον ζητηθεί, μπορει να πραγματοποιεί και το αντίστοιχο πρωινό δρομολόγιο ICE 51, ενώ μια νέα επιπλέον σύνδεση με την Καλαμπάκα ή τα Τρίκαλα θα μπορούσε να διευθετηθεί με λεωφορείο ως τον Παλαιοφάρσαλο.

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση των βουλευτών, ο Προϊστάμενος της Γενικήw Διεύθυνσης Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει ότι μπορεί να εξεταστεί η πραγματοποίηση ενός ακόμα δρομολογίου προς Αθήνα και ενός προς Θεσσαλονίκη με το τρένο ETR470.

Η νέα υπηρεσία μπορεί να ονομαστεί Intercity Premium και να πραγματοποιεί τις σταθμεύσεις που προβλέπονται στο intercity (Αθήνα, Οινόη, Θήβα, Λεβαδιά, Τιθορέα, Λειανοκλάδι, Παλαιοφάρσαλος, Λάρισα, Κατερίνη, Πλατύ, Θεσσαλονίκη) με το τροχαίο υλικό ETR470 και τιμή αντίστοιχη με το Intercity Express. Εάν υλοποιηθούν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις, η νέα υπηρεσία μπορεί να ενταχθεί στη δρομολογιακή πολιτική από τον Οκτώβριο του 2022.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης