Τοπικά

Σ. Παπαδόπουλος: “Μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς”

Η συζήτηση έχει ξεκινήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιστοιχηθεί με τη κοινωνική του βάση, με την απήχησή του στον λαό, με τα εκλογικά ποσοστά του σε όλες τις εκλογικές μάχες μετά το 2012. Είναι πια, μετά και τις Βουλευτικές Εκλογές της 7ης/7/2019, ένα πολύ ισχυρό Κόμμα, το μεγαλύτερο αριστερό και προοδευτικό Κόμμα της Ενωμένης Ευρώπης.

Τι πρέπει να κάνει ;

–          Να γίνει Κόμμα ελκυστικό σε αυτούς που το εμπιστεύονται ακόμη και κριτικά, που το ψηφίζουν ή που μπορούν να το ψηφίσουν.

–          Να γίνει Κόμμα που να αντιστοιχείται με το όραμά του, τις επαγγελίες του, τις προθέσεις του, το άμεσο πρόγραμμά του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ισχυρό Κόμμα, με κυβερνητικό προσανατολισμό, ως ηγετική δύναμη του αντι-μνημονιακού μετώπου – της σύγκρουσης με τα Κόμματα που ευθύνονταν για τα εκρηκτικά ελλείμματα – την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος – την υπερχρέωση – τη μετατροπή της χώρας σε οικονομικό προτεκτοράτο των δανειστών της – τη λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας.

Στη νέα εποχή, στην ιστορική περίοδο μετά την 21/8/2018, τα καθήκοντα άλλαξαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε ηγετική δύναμη των προοδευτικών δυνάμεων – των δυνάμεων που θέλουν την ολιστική ανασυγκρότηση της χώρας – τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη – τη προοδευτική αναγέννηση – τη μετεξέλιξη της Ενωμένης Ευρώπης σε Ευρώπη της Ανθρωπιάς – της ουσιαστικής σύγκλισης – της ποιότητας ζωής για όλους…

Για να ανταποκριθεί στα νέα καθήκοντά του συγκρότησε το Προοδευτικό Μέτωπο. Χρειάζεται όμως, για να γίνει μαζικό – λαϊκό Κόμμα, να γίνει ελκυστικό Κόμμα στη δομή του – στη λειτουργία του. Να έχει πάρα πολλές Οργανώσεις Ενεργών Μελών, να έχει περιφερειακή συγκρότηση,  ανοιχτά – μαζικά Τμήματα σε όλους τους τομείς,  συμμετοχικότητα στις αποφάσεις – αξιοκρατία στις επιλογές ρόλων και ευθυνών – ανεκτικότητα στις διαφορετικές απόψεις – πλουραλισμό – ανιδιοτέλεια – αυτοκριτική όλων και κυρίως της ηγεσίας…

Ο ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει ελκυστικό Κόμμα πρέπει να επιβεβαιώσει και στα νέα δεδομένα το όραμά του για τον Σοσιαλισμό του 21ου αιώνα. Για τον Σοσιαλισμό με Συμμετοχική Δημοκρατία, Ελευθερία, Ποιότητα Ζωής. Για τον Σοσιαλισμό – τη κοινωνία της ανθρώπινης χειραφέτησης, χωρίς εκμετάλλευση και αλλοτρίωση –  που απαιτεί νέου τύπου πολιτικά υποκείμενα για τη προώθησή του κι όχι αυτά που απέτυχαν είτε ως κομμουνιστικά είτε ως σοσιαλδημοκρατικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να γίνει ένα Σύγχρονο Κόμμα της Αριστεράς του 21ου αιώνα, κι όχι της Κεντρο-Αριστεράς ή της Σοσιαλδημοκρατίας, ένα Κόμμα που κατακτά την ιδεολογικοπολιτική και προγραμματική ηγεμονία, ένα Κόμμα που πρωταγωνιστεί για συμμαχίες με τα άλλα προοδευτικά – πράσινα – οικολογικά – βαθιά δημοκρατικά – αντινεοφιλελεύθερα πολιτικά υποκείμενα.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης