Τοπικά

Τέθηκε σε Αργία ο Τρικαλινός Ιερέας που κατηγορείται για απάτη

Σε αργία τέθηκε από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, όπου και διακονεί τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, ο Τρικαλινός Ιερέας εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω εράνων.

 

Ο κ. Συμεών μιλώντας στο trikalavoice.gr ανέφερε ότι επέβαλε άμεσα την ποινή στον κληρικό, με το που πληροφορήθηκε τη σύλληψή του την Παρασκευή. Ο ίδιος αναμένει να ολοκληρώσει η Δικαιοσύνη το ανακριτικό της έργο και αναλόγως της εξέλιξης θα κινηθούν οι όποιες άλλες διαδικασίες για παραπομπή του και στα Εκκλησιαστικά δικαστήρια. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας ο νεαρός Τρικαλινός κληρικός διαχειριζόταν αποκλειστικά και εν αγνοία του άλλου ημεδαπού και τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δοθεί για τον έρανο, στους οποίους είχε κατατεθεί το συνολικό χρηματικό ποσό των –12.922,50- ευρώ, ποσό που δεν χρησιμοποιήθηκε για την  εξόφληση οφειλών του ημεδαπού. Ο τελευταίος, ένας νεαρός 23 ετών, ισχυρίζεται τώρα ότι ναι μεν είχε σχέσεις με τον κληρικό, αλλά ότι εκείνος δρούσε εν αγνοία του και ότι από τα χρήματα του εράνου δεν πήρε παρά ελάχιστα.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -2.110- ευρώ, ως προερχόμενο από τον έρανο και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε νομότυπες κατ΄οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -20.000- ευρώ και διάφορα έγγραφα από τα οποία προέκυπτε αγορά ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop) κ.α.).
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Όπως αποκάλυψε από χθες το trikalavoice.gr ο νεαρός Τρικαλινός είχε χειροτονηθεί μόλις προ ολίγων ετών από Μακαριστό Μητροπολίτη της Πελοποννήσου. Επέστρεψε το 2021 στη Μητρόπολη  Σταγών και Μετεώρων όπου και έλαβε τον δεύτερο βαθμό Ιεροσύνης και τοποθετήθηκε Εφημέριος σε μεγάλο χωριό κοντά στα Τρίκαλα. Απομακρύνθηκε όμως μέσα σε λίγες μόλις μέρες και κατέφυγε στη Μητρόπολη Φιώτιδος εξυπηρετώντας μικρά χωριά της επαρχίας Δομοκού.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης