Τοπικά

Τέλος τα τρένα. Μόνο ένα δρομολόγιο τη μέρα Τρίκαλα-Αθήνα

trikalavoice.gr

Σε σιδηροδρομική απομόνωση οδηγείται η περιοχή μας καθώς από τις 18 του μηνός η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σταματά τα δρομολόγια με ανταπόκριση στον σταθμό του Παλαιοφάρσαλου.

 

Έτσι από Καλαμπάκα και Τρίκαλα θα εκτελούνται μόνο δυο δρομολόγια καθημερινά και απευθείας για την πρωτεύουσα, ένα το πρωινό με αναχώρηση στις 7.20 από Αθήνα και ένα το απογευματινό με αναχώρηση 17.15 από Καλαμπάκα (17.31 από Τρίκαλα). Θα διατηρηθεί μόνο η ανταπόκριση Παλαιοφάρσαλου-Θεσσαλονίκη στις 18.25.

Σημειώνεται ότι από τα Τρίκαλα μετακινούνται με το τρένο καθ’ έτος κατά μέσο όρο 150.000 επιβάτες.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποστηρίζει ότι με την αναδιάρθρωση γραμμών, και την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων σε ανταγωνιστικές διαδρομές θα καταφέρει να εξοικονομήσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα μελετά τη δρομολόγηση… λεωφορείων Καλαμπάκα – Γρεβενά – Ιωάννινα – Καλαμπάκα (με ανταπόκριση στην Καλαμπάκα) για να αναχωρούν μετά με τα τρένα. Ελλάδα… 2021!!!…

Οργισμένη δήλωση του βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλου

Η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ – εταιρείας επιδοτούμενης από το ελληνικό κράτος –  να αγνοήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις για την επιδότηση και να καταργήσει τη σιδηροδρομική σύνδεση της Δυτικής Θεσσαλίας είναι  απαράδεκτη, εξοργιστική. Γίνεται σε μια περίοδο που συνειδητοποιείται η τεράστια συμβολή του σιδηρόδρομου στην ασφάλεια των μετακινήσεων – στη περιβαλλοντική προστασία – στη πράσινη μετάβαση και σχεδιάζεται η επέκταση αυτής της σύνδεσης προς την Σιάτιστα – Κοζάνη – Αλβανία – Βαλκάνια – Κεντρική Ευρώπη , προς την Ήπειρο – Ηγουμενίτσα – Ιταλία.

Η Κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα για την επαναδρομολόγηση  όλων των σιδηροδρομικών μετακινήσεων από Καλαμπάκα – Τρίκαλα – Καρδίτσα προς την Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την προώθηση της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Οι Φορείς Αυτοδιοίκησης και οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Δυτικής Θεσσαλίας οφείλουμε να συνεργαστούμε για την επιτάχυνση των τελικών αποφάσεων για τις επεκτάσεις και την ένταξή τους στα χρηματοδοτούμενα διευρωπαϊκά δίκτυα μετακινήσεων.

Εντονη ανησυχία Παπαστεργίου για τις αποφάσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την έντονη ανησυχία του «για την αναστολή δρομολογίων στη γραμμή Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα και τη δρομολόγηση λεωφορείων» εκφράζει με επιστολή του στη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Στην επιστολή επισημαίνει ότι από τις ενέργειες « διαφαίνεται ορατό το ενδεχόμενο κατάργησης μιας ιστορικής και με εξαιρετικά μεγάλη ιστορική και κοινωνική σημασία γραμμή». Και τονίζει ότι η σημασία της γραμμής φαίνεται από δύο στοιχεία:
«- η μετακίνηση πολιτών από Τρίκαλα και Καλαμπάκα για λόγους σπουδών, ασθενείας, επαγγελματικούς, αναψυχής
– η χρήση της γραμμής για τουριστικούς λόγους, προς Μετέωρα και τον Μύλο των Ξωτικών, με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις ετησίως
αποτελούν καθημερινότητα για χιλιάδες τρικαλινούς/ες».
Ο κ. Παπαστεργίου συνεχίζει:
«Αδυνατώ να αντιληφθώ τους λόγους, που οδήγησαν απρόσμενα σε μια τέτοια απόφαση. Ειδικά από τη στιγμή που η γραμμή εξυπηρετείται με ικανότατο αριθμό εισιτηρίων, από όλον τον νομό Τρικάλων.
Το όλο θέμα προτίθεμαι να το φέρω προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, προκειμένου να εκφραστούν όλες οι απόψεις και να συζητηθούν όλα τα ενδεχόμενα.
Είμαι σίγουρος ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα επανεξετάσει την απόφασή της, θα σεβαστεί την ιστορία μιας από τις παλαιότερες σιδηροδρομικές γραμμές στη χώρα, θα σταθμίσει τα κοινωνικά οφέλη από τη χρήση της και θα ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία μιας ολόκληρης περιοχής, ακριβώς στο κέντρο της Ελλάδας – κόμβος συγκοινωνιών και αναπτυξιακής προοπτικής».

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης