Τοπικά

Τακτοποίηση για ιδιοκτησίες και χωρικές αρμοδιότητες σε 5 ενότητες του Δήμου Τρικκαίων

Συνεχίζεται η υλοποίηση της απόφασης του Δήμου Τρικκαίων να μπει τάξη και να δοθούν λύσεις με τις ιδιοκτησίες και τις χωρικές αρμοδιότητες σε Δημοτικές Ενότητες.

 

Πρόκειται για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια στις ΔΕ Κόζιακα, Φαλωρείας, Τρικκαίων, Καλλιδένδρου, Μεγάλων  Καλυβίων, που, από τον Απρίλιο του 2022 που προκηρύχθηκαν μέσω ΤΕΕ, ολοκληρώθηκαν με αναδόχους, εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Τρικκαίων. Ο Νίκος Σακκάς υποδέχθηκε την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023 στο γραφείο του, τους εκπροσώπους της σύμπραξης EDP SA – GEOPLAN – NERCO – Ν.ΧΛΥΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Μ – ΥΔΡΟΕΞΥΓΙΑΝΤΙΚΗ Α.Ε., ανέλαβαν το έργο, προκειμένου να τον ενημερώσουν σχετικά με την πορεία του. Ο κ. Σακκάς, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καταβούτας, ο προϊστάμενος του τμήματος Χωροταξίας και Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Δ//νσης Πολεοδομίας του Δήμου Τρικκαίων και στελέχη της ίδιας Διεύθυνσης συζήτησαν τα ειδικότερα ζητήματα σχετικά με την πορεία υλοποίησης του έργου. Ενα έργο, που αφορά σε καθορισμό χρήσεων γης, όρων δόμησης, περιοχών προστασίας, οριοθετήσεις ρεμάτων κ.α., προκειμένου, όπως επεσήμανε ο κ. Σακκάς, να δοθεί λύση σε θέμα που αφορά ιδιοκτήτες και τον Δήμο Τρικκαίων, για τις χωρικές αρμοδιότητες και την τακτοποίηση των ιδιοκτησιών.
Υπενθυμίζεται ότι μία εβδομάδα πριν ο κ. Σακκάς συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας που υλοποιεί παρόμοιο έργο (Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο) για τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες, Εστιαιώτιδας, Παληοκάστρου, Παραληθαίων. Ο Δήμος Τρικκαίων εντάχθηκε στις πρώτες 15 προκηρύξεις των αντίστοιχων διαγωνισμών σε όλη τη χώρα,  προκειμένου να αξιοποιήσει τάχιστα τις πρόνοιες για τον πολεοδομικό σχεδιασμό.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης