Τοπικά

Τα αντιπλημμυρικά έργα 100 εκ. € που έσωσαν τη Θεσσαλία κατά την κακοκαιρία

trikalavoice.gr

Η Δυτική Θεσσαλία βρέθηκε το προηγούμενο τριήμερο στο μάτι της κακοκαιρίας με τεράστιους όγκους νερού να κατεβαίνουν από τα ποτάμια κατά τη διάρκεια της 48ωρης, συνεχούς, έντονης βροχόπτωσης.

 

Κι όμως τη φορά αυτή δε σημειώθηκαν πλημμύρες, δεν καταστράφηκαν σπίτια και περιουσίες. Γιατί; Τα τελευταία χρόνια, ειδικά δε μετά το καταστροφικό πέρασμα του ΙΑΝΟΥ τον Σεπτέμβριο του 2019, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έτρεξε ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων συνολικού ύψους άνω των 100 εκ. €.

Κώστας Αγοραστός και Χρήστος Μιχαλάκης προχώρησαν στον σχεδιασμό και στην εποπτεία για γρήγορη ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων στους ποταμούς και χειμάρρους της περιοχής. Κι έτσι τα Τρίκαλα και η Δυτική Θεσσαλία άντεξαν παρά το ότι έπεσαν σχεδόν οι ίδιες ποσότητες βροχής, όπως με τον ΙΑΝΟ.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων τονίζει πως «επενδύουμε στην ενίσχυση των υποδομών, με κύριο στόχο την προστασία του πολίτη. Πιστεύουμε στην πρόληψη και με κύριο όπλο τον σωστό προγραμματισμό, υλοποιούμε ένα ευρύ φάσμα έργων, που θωρακίζει το Νομό μας. Πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα, το οποία με την στήριξη του Κώστα Αγοραστού γίνεται εφικτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που, ο καθένας από το πόστο του, συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Η σωστή συνεργασία αποδίδει καρπούς, προς όφελος των πολιτών και όταν αυτό συμβαίνει επαναλαμβανόμενα, δείχνει πως τίποτα δεν είναι τυχαίο».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης