Ροή Τοπικά

Τα βιογραφικά των δυο νέων βουλευτών Τρικάλων (Λιούτα-Παπακώστα)

Θανάσης Λιούτας και Κατερίνα Παπακώστα εκλέγονται για πρώτη φορά στη Βουλή.

Οι δυο νέοι βουλευτές Τρικάλων (της Νέας Δημοκρατίας) είχαν σημαντική παρουσία στα κοινά, πριν πετύχουν την εκλογή τους.

Συγκεκριμένα ο Θανάσης Λιούτας γεννήθηκε το 1972 στα Σερβωτά Τρικάλων, όπου εξακολουθεί να ζει ως σήμερα. Είναι απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής θερμοκηπιακών καλλιεργειών και μια από τις πιο σύγχρονες βιομηχανίες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα. Το  2006 εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ του Εμποριοβιομηχανικού Επιμελητηρίου Τρικάλων και το 2011 επανεξελέγη πρώτος σε ψήφους στο τμήμα μεταποίησης και ανέλαβε, το ίδιο έτος, τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου. Το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. λαμβάνοντας 52.264 πανελλαδικά (!!!) και στις εκλογές του Γενάρη και του Σεπτέμβρη του 2015 υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στα Τρίκαλα (καταλαμβάνοντας την Τρίτη θέση).

Η Κατερίνα Παπακώστα είναι γεννημένη το 1973 στο Γάβρο Καλαμπάκας. Απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διατηρεί από το 1998 το δικό της δικηγορικό γραφείο στα Τρίκαλα. Την ίδια χρονιά κατήλθε ως υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του αείμνηστου Κώστα Γεωργολιού, ενώ το 2002 πέτυχε την εκλογή της ως νομαρχιακή σύμβουλος Τρικάλων (με το συνδυασμό Βλαχογιάννη). Ήταν υποψήφια βουλευτίνα της Ν.Δ. στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης