Τοπικά

Τα εγκαίνια της βάσης της ΕΟΔ στη Χρυσομηλιά (εικόνες)

Με μεγάλη επιτυχία και με χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των συνοδών των σκύλων έρευνας της ΕΟΔ ολοκληρώθηκε η τριήμερη άσκηση που διοργάνωσε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Νομού Τρικάλων την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και το Σαββατοκύριακο 01 & 02 Οκτωβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτίου  Πίνδου, με επίκεντρο την Βάση Ετοιμότητας Χρυσομηλιάς και το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου.

 

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό – ορεινό πεδίο με τη χρήση 10  εκπαιδευμένων και υπό εκπαίδευση σκύλων έρευνας της ΕΟΔ από όλη την Ελλάδα.

 

Η άσκηση επικεντρώθηκε στον τομέα αναζήτησης σε ανοιχτή περιοχή, σε ορεινό πεδίο, όπου οι σκύλοι ακολουθούν την ανθρώπινη οσμή στον αέρα, εντοπίζοντας τον αγνοούμενο πάνω σε ανώμαλο έδαφος και δασώδη περιοχή.

 

Αναλυτικότερα την  Παρασκευή 30/09/2022 πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στα πλαίσια εκπαίδευσης των σκύλων έρευνας  της ΕΟΔ σενάρια νυχτερινής έρευνας αγνοουμένου σε ανοιχτό -ορεινό πεδίο στον ευρύτερο χώρο του χιονοδρομικού κέντρου Περτουλίου, αποκομίζοντας τεράστια εμπειρία τόσο οι σκύλοι όσο και οι συνοδοί τους.

 

Το Σάββατο 01/10/22 και την Κυριακή 02/10/22 τα σενάρια πραγματοποιήθηκαν στα Λιβάδια Περτουλίου καθώς και σε τμήμα του κλασικού μονοπατιού που οδηγεί στην κορυφή Αστραπή, προσαρμοσμένα στο επίπεδο εκπαίδευσης κάθε σκύλου. Τα σενάρια που πραγματοποιήθηκαν στα πρότυπα της IRO, βοήθησαν ώστε τα μέλη του τμήματος σκύλων έρευνας της ΕΟΔ να αποκομίσουν σημαντική εμπειρία αλλά και να αξιολογήσουν για πρώτη φορά τους σκύλους που επιχειρούσαν σε ορεινό πεδίο, με εξαίρεση τους δύο τρικαλινούς σκύλους, τον έμπειρο πλέον Ραμόν με συμμετοχή σε πολλές επιχειρήσεις σε ορεινό πεδίο, καθώς και την υπό εκπαίδευση Βέργα.

 

Με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουμε θερμά για την συμμετοχή στην άσκηση τα μέλη και τους σκύλους της ΕΟΔ που ταξίδεψαν, με ότι δυσκολίες συνεπάγεται αυτό, από Αλεξανδρούπολη (σκύλος Jounior ), Ξάνθη (σκύλος Σαβάνα), Θεσσαλονίκη  (σκύλοι Λαέρτης & Μαπ), Τρίκαλα (σκύλοι Ραμόν & Βέργα), Καλαμάτα (σκύλοι Ερμής, Σάρα & Σίπμα ) και Ηράκλειο Κρήτης (σκύλος Άντυ).

 

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια της Βάσης Ετοιμότητας της ΕΟΔ Ν. Τρικάλων

 

 

Παράλληλα το Σάββατο 01/10/2022 και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια της Βάσης Ετοιμότητας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Νομού Τρικάλων στη Χρυσομηλιά – Καλαμπάκας.

 

Την κορδέλα έκοψαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης και η πρόεδρος της  ΕΟΔ Ν. Τρικάλων κα Σοφία Ξάνθη. Κατά την διάρκεια των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε αγιασμός από τον εκπρόσωπο της Ι. Μ. Σταγών και Μετεώρων, εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Χρυσομηλιάς, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, πέραν του αντιπεριφερειάρχη, εκλεγμένα μέλη της Π.Ε. Τρικάλων, ο προϊστάμενος του Τ.Π.Π. της Π.Ε. Τρικάλων, αντιδήμαρχοι εκπρόσωποι του Δήμου Μετεώρων, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μετεώρων, ο πρόεδρος της κοινότητας Χρυσομηλιάς, τέως και νυν μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Μετεώρων, εκπρόσωπος της ΣΜΥ, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμπάκας, κάτοικοι της Χρυσομηλιάς και των γύρω χωριών , εκπρόσωποι τοπικών ενημερωτικών μέσων, καθώς και μέλη της ΕΟΔ.

 

Τα μέλη της ΕΟΔ Ν. Τρικάλων θα ήθελαν τέλος να ευχαριστήσουν θερμά όλους όσους αγκάλιασαν, τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του τριημέρου  και έμπρακτα υποστήριξαν αλλά και διαχρονικά υποστηρίζουν την ομάδα, ως χορηγοί: Ekomarket, ΒΙΟΣΑΛ, ΒΙΟΛΑΝΤΑ, ΜΑΤΗΣ, πίτες ΖΙΩΓΑΣ,ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΖΥΜΗ, ΑΦΟΙ ΜΑΡΚΟΥ, ΕΞΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ – απολυμάνσεις Θεσσαλίας, κρεοπωλείο ΦΩΛΙΑΣ στην Αγία Μονή, ΣΚΡΕΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ εκτυπώσεις, ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ λευκά είδη, ΤΣΙΛΙΛΗΣ, R CAFÉ στην Καλαμπάκα, ΤΣΙΛΙΚΗΣ ΟΕ υπηρεσίες αποκομιδής απορριμάτων, ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΒΑΙΟΣ καφέ- ψητοπωλείο στην Χρυσομηλιά, ΔΑΛΑΜΑΓΚΑΣ φυσικό αέριο-ηλιακοί -υδραυλικά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης