Τοπικά

Τα Εκπαιδευτήρια ‘Αθηνά’ στο 15ο Συνέδριο Προσομοίωσης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών

Για άλλη μια χρονιά το Σχολείο μας συμμετείχε στο 15ο Συνέδριο Προσομοίωσης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών το οποίο έλαβε χώρα στις 14-16 Φεβρουαρίου 2020 στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης. Το Σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθητές Καββαδία Ειρήνη, Νικολάου Ανδριανή, Παπαποστόλου Νέλλη, Φατλέ Κωνσταντίνα, Αργυροπούλου Ελένη, Μανούρα Άννα-Μαρία, Κυριτσοπούλου Ειρήνη , Γεωργάκης Φώτης, Καραθάνου Δήμητρα, Τσόγκα Εβελίνα ,Ψαρρής Απόστολος, Ψαρρής Παναγιώτης, Δρόσου Αγορίτσα, Τρύπας Χρήστος, Γκόνη Ελένη και Σπάχου Στεφανία, με συντονίστριες τις καθηγήτριες κα. Κόσσυβα Βίβιαν και κα. Λιακατή Λίνα (καθηγήτριες Αγγλικών).

Μαθητές από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό για μια ακόμη φορά κλήθηκαν να εκφράσουν τις απόψεις τους πάνω σε κομβικά και επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν όλο τον κόσμο, παίρνοντας την θέση των διπλωματών του ΟΗΕ. Κάθε μαθητής θα έπρεπε να διατυπώσει τις ιδέες και τις θέσεις της χώρας που εκπροσωπούσε, πάνω σε αυτά τα ζητήματα, τα οποία εκτείνονταν από ανθρωπιστικά και πολιτιστικά έως επιστημονικά. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η καθοδήγηση των καθηγητριών μας, ο οποίες μας προετοίμασαν για αυτήν την τόσο απαιτητική διαδικασία στο σύνολό της. Το αποτέλεσμα ήταν να παρουσιάσουμε εκ μέρους των χωρών που εκπροσωπούσαμε πάνω στα θέματα που μας δόθηκαν μία ορθή και εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία. Οι χώρες τις οποίες εκπροσωπούσαμε  ήταν η Εσθονία, το Λουξεμβούργο, η Αιθιοπία και η Κύπρος.

Κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων ανταλλάξαμε απόψεις και ιδέες με πολλούς συνομήλικούς μας ,στο πλαίσιο των αγορεύσεων για τα θέματά μας. Η εμπειρία αυτή ήταν βέβαια πολύ απαιτητική, διότι θα έπρεπε άμεσα να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε στις συνεδρίες, καθώς και να αγορεύσουμε με επιτυχία υπέρ των απόψεών μας. Στο φετινό συνέδριο κληθήκαμε να διατυπώσουμε τις απόψεις μας σε θέματα όπως ο έλεγχος των τιμών του πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η κατασκευή ενός σύγχρονου ‘δρόμου του μεταξιού’.

 

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με την τελετή έναρξης κατά την οποία παρακολουθήσαμε την ομιλία του προξένου της Αμερικής στη Θεσσαλονίκη, κ. Gregory W. Pfleger Jr, καθώς και την ομιλία της προξένου της Εσθονίας κας. Εύης Αυλογιάρη. Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι εργασίες των επιμέρους επιτροπών του συνεδρίου και είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με μαθητές σχολείων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Την δεύτερη μέρα όλοι μας παρουσιάσαμε  προτεινόμενες λύσεις και ψηφίσαμε υπέρ αυτών που θα είχαν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Την τελευταία μέρα του συνεδρίου διευθετήσαμε επιτυχώς τα ζητήματα που μας ενδιέφεραν στις επιτροπές και καταλήξαμε σε κοινές αποφάσεις στην ολομέλεια.

Κατά την αποχώρησή μας, όλοι ήμασταν πλήρως ευχαριστημένοι από την ξεχωριστή εμπειρία που βιώσαμε, και χαρούμενοι που το Σχολείο μας δίνει την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε τέτοια προγράμματα.

Σπάχου Στεφανία

Μαθήτρια Γ’ Γυμνασίου

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης