Τοπικά

Τα Εκπαιδευτήρια Σακκά στον δρόμο για τον FLL 2020

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Á????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Το FLL ή αλλιώς FIRST LEGO LEAGUE είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών και διεξάγεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως… Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή.

Η  ομάδα   Sakkas Academy   που  θα  συμμετέχει  στη διοργάνωση  παρουσίασε την  πρότασή  της   στο  Μουσείο Τσιτσάνη  την Τετάρτη  22  Ιανουαρίου σε  εκδήλωση  ανοιχτή  για  το  κοινό  στην οποία  παρευρέθηκε    η   κ. Βασιλένα Μητσιάδη ,Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο διαγωνισμό FLL – Shape My City 2020, κλήθηκαν να προσδιορίσουν ένα πρόβλημα στην πόλη τους, αναφορικά με ένα κτίριο ή με ανοικτούς χώρους. Τα παιδιά εργάστηκαν  ως προς τη φιλική για το παιδί πόλη (child friendly city), η οποία συνιστά πρόκληση και για τη Unicef και προσπάθησαν να εντοπίσουν συναφή με αυτό το θέμα προβλήματα, σε κτίριο ή ανοικτούς χώρους, στα Τρίκαλα. Αναγνώρισαν  τα προβλήματα που επισημαίνει και η Unicef για μια φιλική πόλη προς το παιδί (ενδεικτικά, έλειψη ανοικτών χώρων για παιχνίδι, φόβο για κυκλοφορία χωρίς κίνδυνο, απουσία διαδρομών για παιδιά εντός της πόλης, κυκλοφοριακό τις ώρες των φροντιστηρίων, φωτισμό και αδέσποτα, ανασφάλεια, αλλά και αδυναμία έκφρασης).

Τα παιδιά σκέφτηκαν λύσεις που να αξιοποιούν την τεχνολογία. Ιεράρχησαν τα προβλήματα, θέσανε ως σημαντικότερο την απουσία ελεύθερων χώρων στον αστικό ιστό και ορίσανε ως λύση: την αξιοποίηση του ποταμού με πλατφόρμες πολλαπλών χρήσεων (γυμναστήριο, παιχνίδι, συνάντηση, διασκέδαση, δημιουργία κ.α.). Τα παιδιά μελέτησαν αντίστοιχες λύσεις που λειτουργούν στο εξωτερικό (πχ. Παρίσι, Άμστερνταμ κ.α.) και σκέφτηκαν τη διαφοροποίηση και προσαρμογή τους στα Τρίκαλα.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, αποτέλεσε στο πλαίσιο του διαγωνισμού μια ευκαιρία διάχυσης του προβλήματος και της ιδέας. Σε αυτήν, παρεβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων κ. Βασιλένα Μητσιάδη, η οποία αποδέχτηκε την πρόσκληση των παιδιών. Τα παιδιά περιγράψανε το πρόβλημα και τη λύση, θέσανε ερωτήσεις, άκουσαν στη δική τους γλώσσα τους περιορισμούς μιας τέτοιας λύσης από τα πλέον επίσημα χείλη, της κυρίας Αντιδημάρχου και μοιράστηκαν την τεχνολογική και εμπορική επιτευξιμότητα μιας τέτοιας λύσης, ενώ αναπτύχθηκε διάλογος με τους γονείς και άλλους παρευρισκόμενους που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης