Τοπικά

Τα Μετέωρα σε ψηφιακό τηλεοπτικό κανάλι της Λατινικής Αμερικής

Το TV Mundo Digital είναι ένα ψηφιακό τηλεοπτικό κανάλι. Σκοπός του είναι η διάδοση της τέχνης στις διαφορετικές εκφράσεις της, καθώς η ενθάρρυνση και προώθηση νέων καλλιτεχνικών τάσεων και ρευμάτων. Αποτελεί παράθυρο προβολής θεμάτων πολιτισμού και κουλτούρας, υφαίνοντας ένα διαπεριφερειακό δίκτυο και, όπως αναφέρει και το σταθερό μότο του, είναι προσηλωμένο στη λατινική (λατινοαμερικάνικη) κουλτούρα.

 

 

Άλλωστε, με έδρα την Κόστα Ρίκα, καλύπτει ολόκληρη τη Λατινική Αμερική με τελικό στόχο την προώθηση της ειρήνης και την υγιή συνύπαρξη των λαών της περιοχής αυτής του κόσμου. Πως μπορεί να συνδέεται ένα τέτοιο τηλεοπτικό κανάλι με τα Μετέωρα και την Καλαμπάκα; Εκπομπή στο TV Mundo Digital παρουσιάζει η δραστήρια Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ΝΟΣΤΟΣ της ελληνικής παροικίας Αργεντινής, κα Χριστίνα Τσαρδίκου. Γεννημένη στο Μπουένος Άιρες από Έλληνες γονείς, μητέρα τεσσάρων παιδιών, ιατρός χειρούργος με ειδικότητα την πλαστική χειρουργική, καθηγήτρια ελληνικής γλώσσας, συγγραφέας, ποιήτρια και πολλά άλλα.

Ανάμεσα στα «πολλά άλλα», είναι και το «φίλη των Μετεώρων και της Καλαμπάκας». Και εδώ εντοπίζεται η σύνδεση του TV Mundo Digital με την περιοχή μας.

Η εκπομπή της στο τηλεοπτικό μέσο ονομάζεται, σε ελεύθερη μετάφραση, «Επιστροφή στις ρίζες» και ασχολείται με θέματα ελληνικού πολιτισμού, αρχαίου και σύγχρονου.

Την Κυριακή 7 Μαΐου, η εκπομπή της ήταν αφιερωμένη στα ΜΕΤΕΩΡΑ με το σχόλιο «να γνωρίσουμε μαζί το σημείο συνάντησης πάνω στη γη του Θεού, του Ανθρώπου και της Πίστης: τα Μετέωρα».

Δυστυχώς η ώρα προβολής για την Ελλάδα είναι σχεδόν απαγορευτική για την παρακολούθηση της εκπομπής, πολύ αργά τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, αλλά η εκπομπή ανέβηκε και στο κανάλι του τηλεοπτικού σταθμού στο YouTube από όπου και την παρουσιάζουμε:

 

Η γλώσσα της εκπομπής είναι τα ισπανικά, κάτι λογικό, αφού το κανάλι είναι λατινοαμερικάνικο και απευθύνεται σε ισπανόφωνους. Αφού μιλάμε όμως για τα Μετέωρα, μιλάμε για κάτι οικουμενικό, σε όποια γλώσσα και αν εκφράζεται.

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην κα Τσαρδίκου για την προβολή των Μετεώρων και του τόπου μας, τόσο μακριά από την Ελλάδα.

Θα έχουμε την ευκαιρία και τη χαρά να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας και από κοντά αφού στα τέλη του ερχόμενου μήνα είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη στην πόλη μας της κας Τσαρδίκου με ένα γκρουπ του ΝΟΣΤΟΣ, ομογενών μας από την Αργεντινή – η πρώτη του ΝΟΣΤΟΣ στη χώρα μας μετά την περίοδο περιορισμών λόγω του κορονοϊού.

Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το γεγονός πως ενώ πάντα αφιέρωναν μισή μέρα στην περιοχή μας, όπως και σε κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας που επισκέπτονταν λόγω του σφιχτού ταξιδιωτικού προγράμματος, φέτος θα έχουν δύο διανυκτερεύσεις στην Καλαμπάκα, για να γνωρίσουν και άλλα όμορφα και ενδιαφέροντα μέρη του Δήμου μας, εκτός από τα εμβληματικά Μετέωρα.

Για τον Δήμο Μετεώρων,

Γιώτας Ευθύμιος, υπάλληλος Δήμου Μετεώρων.

 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης