Τοπικά

Τα μηνύματα από την αποστολή του Κώστα Σκρέκα στην Κίνα

Το Forum Ψηφιακής Οικονομίας το οποίο διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στην Κίνα συγκέντρωσε τα βλέμματα όλου του κόσμου, πρώτον γιατί καταγράφηκαν οι τάσεις και οι νέες γεωπολιτικές συμμαχίες που διαμορφώνονται και δεύτερον γιατί έδειξε το δρόμο στον οποίο θα αναπτυχθεί η παγκόσμια οικονομία στα επόμενα χρόνια.

 

 

Η συμμετοχή στο Forum ήταν στο ανώτατο επίπεδο από κάθε χώρα, με παρόντες αρχηγούς Κρατών, από την Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική.

Την Ελλάδα, η οποία ισορροπεί μεταξύ των «δυο κόσμων» που αναδύονται, Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, εκπροσώπησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο οποίος έχει σωρευμένη εμπειρία πια πάνω στα ζητήματα της διεθνούς οικονομικής διπλωματίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κώστας Σκρέκας συναντήθηκε με τον Επικεφαλής της Κινεζικής διπλωματίας και Υπουργό Εξωτερικών κ. Wang, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της κρατικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, κ. Cong, συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Τρικαλινός υπουργός, κλήθηκε ενώπιον αρχηγών κρατών να προβάλλει τα σημαντικά επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας και την ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική της χώρας μας, με βασικούς πυλώνες τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, την ενίσχυση της βιομηχανίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η εκεί παρουσία του Κώστα Σκρέκα επιβεβαιώνει αφενός την εμπιστοσύνη του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπό του, αφετέρου δε τον κεντρικό του ρόλο στη χάραξη της πολιτικής που θα ενισχύσει περαιτέρω την Οικονομία της χώρας μας στα επόμενα χρόνια με νέες και μεγάλες επενδύσεις που θα εξασφαλίσουν παράλληλα νέες θέσεις εργασίας. Ο ίδιος μιλώντας στο trikalavoice.gr και κάνοντας τον απολογισμό της εκεί παρουσίας του εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς επιβεβαιώθηκε  «ο σημαντικός ρόλος της χώρα μας σε έναν νέο και υπό διαμόρφωση κόσμο».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης