Τοπικά

Τα μνημεία της Θεσσαλίας στον “χάρτη Ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς”

Ακόμη μια διάκριση και διεθνή αναγνώριση για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και στο πλαίσιο του προγράμματος City Erasmus +, η δουλειά που έχει γίνει σε επίπεδο Περιφέρειας για την ανάδειξη της φυσικής πολιτιστικής κληρονομιάς και η συμβολή της στον υπό διαμόρφωση Ευρωπαϊκό χάρτη.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός virtual ψηφιακού χάρτη μέσα από τον οποίο μπορεί να περιηγηθεί ο οποιοσδήποτε ανά πάσα στιγμή στα σημαντικότερα φυσικά και πολιτιστικά μνημεία της Ευρώπης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρωτοπορεί και σε αυτή την προσπάθεια και μάλιστα είναι η μόνη που εκπροσωπεί την Ελλάδα, καθώς είχε έτοιμο και πλήρη φάκελο εγκαίρως. Οι άνθρωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τρέχουν το πρόγραμμα δήλωσαν ότι «είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον περιφερειάρχη της Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του 8ου Business Forum. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Αγοραστό  για την στήριξη και όλη τη βοήθεια του σε κάθε βήμα στο ταξίδι μας για την ολοκλήρωση ενός από τα πιο καινοτόμα έργα στην Ευρώπη, το OCITY».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του «για την αναγνώριση της πολύ σοβαρής και συστηματικής δουλειάς που έχει γίνει από πλευράς μας και αφορά την ανάδειξη τόσο του φυσικού μας πλούτου, όσο και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ως ένα μέρος του συνόλου της Ευρωπαϊκής κουλτούρας. Εργαζόμαστε σταθερά με στόχο την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σε όλα τα επίπεδα και θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι αν θέλουμε να αφήσουμε κάτι στις επόμενες γενιές είναι… να τα κάνουμε όλα σήμερα».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης