Τοπικά

Τα Τρίκαλα κατακτούν την Ρομποτική!!!

Διεξήχθη το Σάββατο 16 Μαρτίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου η τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, που διοργανώνεται από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελούσε υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος και κήρυξε την έναρξη του διαγωνισμού σε ένα κατάμεστο γήπεδο από παιδιά, γονείς και συνοδούς-προπονητές από όλη την Ελλάδα.

Στην κατηγορία «Ποδόσφαιρο 2×2», για μαθητές Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού, είχαν προκριθεί και 4 τρικαλινές συμμετοχές από τον περιφερειακό  διαγωνισμό  εκπαιδευτικής  ρομποτικής  που είχε γίνει στα Τρίκαλα πριν από ένα μηνά, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων.
Τρεις ομάδες από τα εκπαιδευτήρια Σακκά  και μία από το Robotics AIR Lab του ΑΚΕΘ είχαν προκριθεί ανάμεσα στις 105 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.
Μετά από μια ιδιαίτερα σκληρή και ιδιαίτερα ανταγωνιστική διαδικασία, οι ημιτελικοί απέκτησαν έντονο τρικαλινό χρώμα καθώς προκρίθηκαν αήττητες  τρεις τρικαλινές ομάδες, δύο από τα εκπαιδευτήρια Σακκά  και η μία από το ΑΚΕΘ.  Εκεί μετά από δύο αμφίρροπους ημιτελικούς και κατόπιν του μεγάλου και μικρού τελικού, την 1η θέση πανελληνίως κατέκτησε η ομάδα SAKKAS ACADEMY 1, την 2η θέση η SAKKAS ROBOBOYS και την 3η θέση η  ΑΚΕΘ ROBOT FC.
Οι ομάδες από τα Τρίκαλα με τις επιτυχίες τους καταδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η  εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής, καθώς και της ευρύτερης μεθοδολογίας STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics), στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, μπορεί να κάνει την μάθηση συναρπαστική και όμορφη.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης