Τοπικά

Τα Τρίκαλα μεταξύ των “φιλικών για τους μετανάστες” πόλεων της Ευρώπης

trikalavoice.gr

Η τελική συνάντηση του Προγράμματος Φιλικών για τις Μετανάστες πραγματοποιήθηκε στο Aydın υπό τον συντονισμό της Επαρχιακής Διεύθυνσης Διαχείρισης Μετανάστευσης Aydın.

 

Όπως αναφέρει η Τούρκικη ιστοσελίδα harbeler.com η τελική συνάντηση του Προγράμματος Φιλικών για τις Μετανάστες πραγματοποιήθηκε στο Aydın υπό τον συντονισμό της Επαρχιακής Διεύθυνσης Διαχείρισης Μετανάστευσης Aydın.

Το έργο, φιλικό προς τους μετανάστες, έγινε υποστηριζόμενο από την Τουρκική Εθνική Υπηρεσία το 2018, στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικών συνεργασιών Erasmus+ για εκπαίδευση ενηλίκων του Προεδρείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κέντρου Προγραμμάτων Εκπαίδευσης και Νεολαίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας και πραγματοποιήθηκε με η συνεργασία της Τουρκίας και των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιταλίας, Γερμανίας, Σουηδίας, Νορβηγίας και Ελλάδας. Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Aydın. Στόχος του έργου είναι να βοηθήσει τους μετανάστες να συναντηθούν με την κοινωνία υποδοχής, να διασφαλίσουν ότι είναι ενημερωμένοι για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και να καλύψουν τις ανάγκες προσαρμογής και επικοινωνίας τους στην πόλη που ζουν.

Μεταξύ των «φιλικών πόλεων για τους μετανάστες» περιλαμβάνονται τα Τρίκαλα.

Στη συνάντηση, ενώ παρουσιάστηκε ο ιστότοπος του έργου, εξηγήθηκαν τα Massive Open Online Courses (MOOC) που εξυπηρετούν επτά γλώσσες για άτομα, ιδρύματα και οργανισμούς που θέλουν να συνεργαστούν με ξένους. Επιπλέον, διάφορες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης σε πληροφορίες και υπηρεσίες σχετικά με τις πόλεις στις οποίες ζουν οι εταίροι του έργου στο Aydın από την Τουρκία, τα Τρίκαλα από την Ελλάδα, τη Λειψία από τη Γερμανία, το Παλέρμο από την Ιταλία, το Lund από τη Σουηδία και το Sandefjord από τη Νορβηγία. σχετικά με την εφαρμογή για κινητά, η οποία έχει το ίδιο όνομα με το έργο, η οποία περιλαμβάνει τοποθεσία και λειτουργίες και είναι διαθέσιμη σε οκτώ γλώσσες.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης