Τοπικά

Τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν Κύπριους μαθητές

Γη της λεμονιάς, της ελιάς. Γη της αγκαλιάς, της χαράς……. Κύπρος της αγάπης και του ονείρου Χρυσοπράσινο Φύλλο ριγμένο στο Πέλαγος.

 

Με αυτούς τους στίχους , με αυτό το τραγούδι να πλημμυρίζει το χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων υποδέχθηκαν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου ,οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί  τους φιλοξενούμενους μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς  από το Δημοτικό Σχολείο  Μαρωνίου-Ψεματισμένου  Κύπρου, στα πλαίσια του Διεθνούς Δικτύου διασχολικών συμπράξεων Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  Ελλάδας – Κύπρου «Χρυσοπράσινο Φύλλο» του Κ.Π.Ε. Αργυρούπολης . Μέσα σε κλίμα χαράς και ανυπομονησίας για την πρώτη συνάντηση γνωριμίας , τα παιδιά χόρεψαν  παραδοσιακούς χορούς των δυο χωρών στο προαύλιο και στη συνέχεια η ορχήστρα και η χορωδία του σχολείου παρουσίασε  πρόγραμμα  τραγουδιών  στο αμφιθέατρο. Ακολούθησε παρουσίαση μεταξύ των μαθητών των προγραμμάτων  που υλοποιούν, αναπτύχθηκαν φιλικές σχέσεις  και οι φιλοξενούμενοι προσκάλεσαν τους Τρικαλινούς μαθητές στην Κύπρο τον Μάρτιο του 2023.

Κατά την τριήμερη παραμονής τους,  οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν , Κέντρο Ψηφιακής προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων ,τα Μετέωρα,  την Πύλη ,την Ελάτη ,το Περτούλι  ,το Νεραϊδοχώρι , όλα τα αξιοθέατα της πόλης  και το Μύλο των Ξωτικών.

Για τη φιλοξενία συνέβαλαν και αξίζουν ευχαριστίες,

οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, 

ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων για την παραχώρηση δείπνου στην ταβέρνα Κατώγι,

 οι μητέρες των μαθητών της ΣΤ΄τάξης για τον πλούσιο μπουφέ που ετοίμασαν στο   σχολείο  και το γεύμα που παρέθεσαν,

 η εταιρεία  Κλίαφα για τη χορηγία αναψυκτικών,

 Ήταν μια  εμπειρία  αξέχαστη για όλους!!!

Η Δ/ντρια

 

Κων/να  Βαρδούλη

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης