Ροή Τοπικά

Τα Τρίκαλα υποδέχονται και τιμούν τους Αγίους τους

Η τοπική μας Εκκλησία εορτάζει πανηγυρικώς την εορτή της Συνάξεως Πάντων των Αγίων των εν Τρίκκη διαλαμψάντων και τω Θεώ ευαρεστησάντων κατά την Κυριακή 3 του μηνός Οκτωβρίου. Κατ’ αυτήν θα τεθούν σε προσκύνηση πάντα τα σωζόμενα Ιερά Λείψανα των Τοπικών Αγίων της περιοχής, προς ευλογία του πιστού μας Λαού και των εκπροσώπων αυτού.

 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

8:00 μ.μ.: Υποδοχή πάντων των σωζομένων Ιερών Λειψάνων των εν Τρίκκη Αγίων, ήτοι του Αγίου Βησσαρίωνος, του Αγίου Εφραίμ Τρίκκης και του Αγίου Αρσενίου Επισκόπου Ελασσώνος έμπροσθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή του Ιε­ρού Κλήρου, των Αρχών του Νομού και της Πόλεως, εκπροσώπους Υπηρεσιών, Συλλόγων και Σωματείων και τον ευλαβή Λαό.

8:10 μ.μ.: Δέηση επί τη αφίξει των Ιερών Λειψάνων και εν συνεχεία Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία ιερουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου (Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία).

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

7:30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

6:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

7:00 π.μ.: Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

9:30-12:30 βραδινή: Ιερά Αγρυπνία (Όρθρος και Θεία Λειτουργία).

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

7:30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

10:00 μ.μ.: Ιερά Παράκληση και αποχώρηση των Ιερών Λειψάνων.

Παρακαλούνται οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι Χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν τη χάρη και ευλογία πάντων των εν Τρίκκῃ Αγίων.

Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 7:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης