Τοπικά

Τα Τρίκαλα χωρίς αυτοκίνητο;… Έτσι θα ήταν!!! (εικόνες)

Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, ημέρα χαράς για παιδιά στο κέντρο των Τρικάλων. Η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο που από τα τέλη τη δεκαετίας του 1990 υλοποιείται στα Τρίκαλα, το 2021 «αγκάλιασε» το ποδήλατο και το τένις. Με βάση το μήνυμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς), τμήμα της οδού 25ης Μαρτίου έκλεισε για οχήματα και δόθηκε σε μαθητές και μαθήτριες του 5ου και του 10ου Δημοτικών Σχολείων των Τρικάλων. Το πρωί, το τένις είχε την τιμητική του, καθώς τα παιδιά έμαθαν για τους κανόνες και δοκίμασαν τις δυνατότητές τους σε ένα παιχνίδι διαρκείας.

 

Το απόγευμα, με τη συνεργασία του Ποδηλατικού Συλλόγου Τρικάλων, έγιναν παρουσιάσεις δεξιοτήτων που δίνει το ποδήλατο, όχι μόνο ως μέσο μετακίνησης, αλλά και ως τρόπος άθλησης και δεξιοτεχνίας.
Η αντιδήμαρχος Εφη Λεβέντη επεσήμανε, «πόσο σημαντικό είναι να συνδυάζουμε παιχνίδι, άθληση και εκπαίδευση σε μια τέτοια δράση».
Με την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο ο Δήμος Τρικκαίων ολοκλήρωσε τις φετινές δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, που εμπεριείχαν επίσης, δράσεις δενδροφύτευσης, την πρώτη εκδήλωση για την κατάθεση υποψηφιότητας των Τρικάλων στις 100 κλιματικές ουδέτερες πόλεις της ΕΕ, την πιλοτική πτήση drones για τη χορήγηση φαρμάκων σε φαρμακεία, τη συνεργασία με το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε σχολεία.
Ο Δήμος Τρικκαίων ευχαριστεί τις εταιρείες Βιολάντα, Θεώνη Ολυμπος, Οικογένεια Κλιάφα, η ευγενική χορηγία των οποίων, με τη διάθεση τρων προϊόντων τους διευκόλυνε τη διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων, αποδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας της τοπικής κοινωνίας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης