Τοπικά

Τελεφερίκ στον Αϊ Λιά!… Φιλόδοξο σχέδιο για το μεγάλο πάρκο της πόλης (εικόνες)

Με προβλεπόμενο προϋπολογισμό 6.7 εκ. € ο λόφος του Προφήτη Ηλία αναμένεται να εξελιχθεί μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια στο νέο success story των Τρικάλων και της Θεσσαλίας.

 

 

Το σχέδιο αναβάθμισης και μετατροπής του σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό πάρκο πόλεως είναι εξαιρετικά φιλόδοξο και προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία του Διαχρονικού Μουσείου στις εγκαταστάσεις της παλιάς ΤΑΞΥΠ, την εξέλιξη του ζωολογικού κήπου σε “Κιβωτό” με διάσωση σπάνιων ζώων και φυλών της ελληνικής πανίδας, τη δημιουργία και λειτουργία “Μουσείου Φέτας” όπου θα καταγράφεται όλη η διαδικασία παραγωγής του ΠΟΠ προϊόντος μας, ειδικές διαδρομές για άθληση και περιπάτους, ειδικές διαδρομές για mountain bike, θεματική παιδική χαρά κ.α..

“Ήδη έχουν γίνει τα πρώτα σημαντικά βήματα” λέει ο πρόεδρος της “Αστικής Ανάπτυξης” Γιώργος Ζιώγας ο οποίος στα 2.5 χρόνια που πέρασαν ήδη έχει τρέξει πολλές ενέργειες δίνοντας ζωή στο ξεχασμένο έως τότε Forest Park. “Στο νέο πάρκο που δημιουργούμε” συνεχίζει “βάζουμε ως στόχο να έχουμε επισκεψιμότητα 365 μέρες το χρόνο, δίνοντας έτσι περαιτέρω ώθηση στην τοπική οικονομία και ανοίγοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης”.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το trikalavoice.gr για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος η “Αστική Ανάπτυξη” μελετά τη δυνατότητα εγκατάστασης τελεφερίκ που θα ενώνει το νέο Διαχρονικό Μουσείο της πόλης (πρώην ΤΑΞΥΠ) με την “Ντάπια” και το νέο “Μουσείο Φέτας”, με ενδιάμεση στάση στην “Κιβωτό” (νυν ζωολογικό κήπο).

“Το σχέδιο είναι φιλόδοξο, αλλά υλοποιήσιμο και θα έχει πολλαπλά οφέλη για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή. Το τελεφερίκ από μόνο του θα είναι ικανό να προσελκύσει επισκέπτες” καταλήγει ο Γιώργος Ζιώγας.

Δείτε τα πρώτα σχετικά σχέδια που έχουν γίνει και τα οποία εξασφάλισε το trikalavoice.gr:

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης