Τοπικά

Τελική ευθεία για το αθλητικό πάρκο – προπονητικό κέντρο στη Σωτήρα

Σημαντική ημέρα η 24η Ιανουαρίου 2022 για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στα Τρίκαλα. Ο Δήμος Τρικκαίων παρέλαβε και τα αποδυτήρια του υπό δημιουργία προπονητικού κέντρου της Σωτήρας, οπότε είναι θέμα χρόνου, να το παραχωρήσει προς χρήση στον ερασιτέχνη ΑΟΤ. Η σχετική απόφαση θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, τους αμέσως επόμενους μήνες.

 

Παράλληλα, σύντομα θα ολοκληρωθούν και οι πρόσθετες εργασίες στον εξωτερικό χώρο του πάρκου, οπότε οι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν καλύτερη διαδρομή και εξοπλισμό για την άθλησή τους.
Η αντιδήμαρχος Αθλητισμού Εφη Λεβέντη , παρόντος του αντιδημάρχου Εργων Γιώργου Καταβούτα, παρέλαβε από την ΠΕ Τρικάλων τα κλειδιά των αποδυτηρίων που χρηματοδότησε η Αντιπεριφέρεια. Παρόντες ήταν και οι δύο εργολάβοι, κ. Κοσμάς Μπαμπαλής και Πάνος Σγουραλής.
Ετσι, ένας κύκλος έκλεισε, μετά τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προ 4,5 ετών, όταν παραχώρησε αθλητικές εγκαταστάσεις στον ερασιτέχνη ΑΟΤ. Εκτοτε, έγινε σειρά έργων με τη συνεργασία όλων των πλευρών (Δήμος Τρικκαίων, Περιφέρεια Θεσσαλία – ΠΕ Τρικάλων, ερασιτέχνης ΑΟΤ) και πλέον απομένουν κάποια συμπληρωματικά έργα, τόσο στο πάρκο, όσο και στο κέντρο.

Τα έργα
Η πλευρά της ΠΕ Τρικάλων, ολοκλήρωσε τα αποδυτήρια και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα.
Η πλευρά του Δήμου Τρικκαίων με προηγούμενες εργολαβίες ολοκλήρωσε:
– υποβάσεις γηπέδων ποδοσφαίρου
– γήπεδα ποδοσφαίρου
– αποστραγγιστικό δίκτυο
– ύδρευση και αποχέτευση
– φωτισμό

Επίσης στο πάρκο, ολοκλήρωσε:
– εξωτερικό διάδρομο περίπου 1.000 µ.
– διαμόρφωση χώρου
και συντήρησε καθιστικά και δένδρα, που είχε τοποθετήσει ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Σωτήρας Τρικάλων, ο οποίος είχε ξεκινήσει τη σχετική ανάπλαση.
Απομένει η τοποθέτηση του εξοπλισμού στα αποδυτήρια, αλλά και η πρόσθετη διαμόρφωση του περιπατητικού διαδρόμου με επέκτασή του και με τοποθέτηση αθλητικών οργάνων εξωτερικού χώρου.
Τα σχετικά με τη διαμόρφωση των αποδυτηρίων συζήτησε η κ. Λεβέντη με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη ΑΟΤ κ. Παρδάλη, ο οποίος βρέθηκε επίσης στον χώρο.
Τα γήπεδα για τον σύλλογο θα είναι συνολικά 5 (το ένα εξ αυτών με συνθετικό χλοοτάπητα), ενώ έχουν προβλεφθεί ακόμη, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για τους πολίτες, γήπεδα μπάσκετ και τένις.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών, ο «δεύτερος Αη Γιώργης» θα είναι πλήρως έτοιμος για τους πολίτες και για τον ερασιτέχνη ΑΟΤ.

DCIM100MEDIADJI_0061.JPG

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης