Τοπικά

Τηλεδιάσκεψη Αγοραστού με Χαρδαλιά και Αρκουμανέα

Περιφέρεια υπόδειγμα στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοιού η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το αποτελεσματικό μοντέλο διαχείρισης του κορωνοιού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που περιλαμβάνει:

-γρήγορες  και πολλές ιχνηλατήσεις στο περιβάλλον κάθε θετικού κρούσματος

-γρήγορα αποτελέσματα και

-στήριξη των Νοσοκομείων ώστε ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής, παρουσίασε ο Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης των Περιφερειαρχών της χώρας με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε  τη σημασία της σωστής, έγκαιρης και έγκυρης  ενημέρωσης του κόσμου, όπως γίνεται καθημερινά από το Συντονιστικό Κέντρο  Covid-19 που συστήθηκε στην Περιφέρεια, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά « η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που αντιμετώπισε η Θεσσαλία και η χώρα οδήγησε σε τεράστια παραπληροφόρηση και άφησε περιθώριο  και χώρο δράσης σε αμφισβητίες και πολίτες που αδιαφορούν για τα μέτρα, δημιουργώντας κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία».

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τις ΚΟΜΥ και την Πολιτική Προστασία πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους σε Κέντρα Μεταναστών, επιχειρήσεις, γηροκομεία και κέντρα πρόνοιας ενώ έχει ετοιμάσει ενημερωτικό υλικό που θα μοιραστεί με το άνοιγμα των σχολείων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τόνισε ακόμη ότι είναι απαραίτητη η ενημέρωση στα σχολεία για την σωστή χρήση της μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων και των κανόνων υγιεινής.

Ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε τον υφυπουργό Χαρδαλιά και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ για την στενή και επιτυχημένη συνεργασία και τόνισε: «Η ζώσα πραγματικότητα επιβάλλει τη συνεργασία και  τη συνέργεια στη βάση της αλληλοκατανόησης, της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Δεν είναι ώρα να μεμψιμοιρούμε. Είμαστε όλοι ενωμένοι μπροστά στον κοινό, αόρατο εχθρό  και προσπαθούμε ο καθένας για το καλύτερο. Όλοι μαζί δημιουργούμε ένα πλέγμα ενεργειών που δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας στους πολίτες αλλά εφιστούν και την προσοχή, γιατί ο εφησυχασμός είναι επικίνδυνος» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης