Τοπικά

Τηλεδιάσκεψη Αγοραστού-Τσιόδρα. Το σχέδιο “θωράκισης” της Θεσσαλίας

Ολοκληρωμένο σχέδιο εκπονεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας για προστασία των πολιτών.

Όπως και στην πρώτη φάση της πανδημίας την περασμένη άνοιξη η Περιφέρεια θέτει στην υπηρεσία των πολιτών έξυπνες λύσεις ώστε να περιοριστούν το δυνατόν οι μετακινήσεις και οι επαφές. Ο ίδιος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός παρουσίασε σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων που έχουν αναληφθεί προς αυτή τη κατεύθυνση σε τηλεδιάσκεψη με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα το απόγευμα της Παρασκευής.

Χαρακτηριστικά είναι σε εξέλιξη το πρωτοποριακό πρόγραμμα τηλεϊατρικής, το οποίο επιτρέπει τη παροχή ιατρικής φροντίδας ακόμη και σε ανθρώπους που ζουν σε απομονωμένες και δύσβατες περιοχές. Επίσης το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για νηπιαγωγεία, αλλά και ειδικές πλατφόρμες για τα παιδιά. Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εκσυγχρονίσει όλες τις υπηρεσίες και είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των πολιτών με ένα “κλικ”.

Αξίζει επίσης να σταθεί κανείς στην ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας και των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας μέσα από δαπάνες που εξασφάλισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας από το ΕΣΠΑ και άλλους πόρους.

Οι πρωτοβουλίες αυτές, όπως και όλες οι υπόλοιπες της Περιφέρειας Θεσσαλίας σαφώς και αποδίδουν καθώς ο ρυθμός αύξησης των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης