Τοπικά

Τηλεδιάσκεψη Λιούτα-Παπαστεργίου για τις λαϊκές

Μέσω διαδικτύου επικοινώνησαν ο βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας και ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου με θέμα συζήτησης τα νέα πρόσθετα μέτρα που ψηφίστηκαν αναφορικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

 

Πρόσθετα μέτρα που αφορούν την επέκταση των υπαίθριων αγορών και σε παρακείμενους δρόμους, εντός του ίδιου δήμου και την ίδια ώρα. Πρόκειται για μέτρα που ικανοποιούν τις ανησυχίες των παραγωγών και των πωλητών των λαϊκών αγορών που σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες λόγω Κορωνοϊού βρίσκονται έξω για τα προς το ζην τους, αλλά και για να παρέχουν άριστα προϊόντα στις τοπικές κοινωνίες.

 

Την ανάγκη μάλιστα λήψης του μέτρου για επέκταση των λαϊκών αγορών, αλλά και για την ανάγκη, εφόσον αυτό είναι εφικτό (τηρουμένων πάντα με ευλάβεια όλων των μέτρων προστασίας), της αύξησης του αριθμού των λαϊκών μέσα στη βδομάδα, είχε μεταφέρει ο κ. Λιούτας την περασμένη Δευτέρα στον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μεταξύ τους.

 

Στη συζήτησή τους, ο Θανάσης Λιούτας ουσιαστικά μετέφερε προς την κεντρική εξουσία το μήνυμα πληθώρας συμπολιτών μας, παραγωγών και πωλητών στις λαϊκές αγορές.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ απέδειξε άμεσα τα αντανακλαστικά της για ακόμη μια φορά, ψηφίζοντας με τροπολογία την περασμένη Πέμπτη και ενσωματώνοντας τη ρύθμιση του «σπασίματος» των λαϊκών αγορών και σε παρακείμενους δρόμους στα όρια του ίδιου δήμου και την ίδια ώρα. «Με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο κ. Λιούτας, «η κυβέρνησή μας επιβεβαίωσε όπως επιβεβαιώνει πάντα την κοινή πεποίθηση όλων, ότι μάχεται αποτελεσματικά ενάντια στον αόρατο εχθρό, ενώ ταυτόχρονα απλώνει μεγάλο δίχτυ προστασίας για όσους πλήττονται οικονομικά αυτή την περίοδο.

 

Στη συνέχεια, ο τρικαλινός βουλευτής πραγματοποίησε μέσω διαδικτύου επικοινωνία με τον  κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τόνισε την αναγκαιότητα για την άμεση εφαρμογή του μέτρου αυτού και στα Τρίκαλα. Οι δυο άντρες συζήτησαν για τις νέες αυτές ρυθμίσεις και ειδικότερα για τον τρόπο που αυτές θα λάβουν χώρα στην τοπική μας κοινωνία, διευκολύνοντας πάντα την εργασία των παραγωγών και των πωλητών στις υπαίθριες αγορές και προφυλάσσοντας το κοινωνικό σύνολο από την εξάπλωση του ιού.

 

Ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τη μεγάλη σημασία των πρόσθετων αυτών ρυθμίσεων και σημείωσε ότι ο δήμος θα εργαστεί ενσωματώνοντάς τες, πάντα προς την κατεύθυνση της θωράκισης της δημόσιας υγείας και της προστασίας όλων όσων συμβάλλουν και συμμετέχουν στη λειτουργία των λαϊκών μας αγορών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης