Τοπικά

Τηλεδιάσκεψη Σκρέκα με ξενοδόχους

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, είχε σήμερα, Παρασκευή 16 Απριλίου, τηλεδιάσκεψη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

 

Ο κ. Σκρέκας ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το σύνολο των δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ειδικότερα, όπως τόνισε, έως το τέλος του καλοκαιριού θα ανακοινωθεί πρόγραμμα ύψους 1 δισ. ευρώ, με τη μόχλευση, για τη χρηματοδότηση έργων ενεργειακής αναβάθμισης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, το οποίο θα απευθύνεται και στον τουριστικό κλάδο που έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα από την πανδημία Covid – 19.

\

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων ζήτησαν η κατανομή των πόρων να γίνει λαμβάνοντας υπόψη γεωγραφικές και κλιματολογικές συνθήκες, κριτήρια τα οποία, όπως άλλωστε έχει δεσμευθεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα εφαρμοστούν στα επόμενα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.

 

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε, επίσης, στις πρωτοβουλίες που εξετάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων. Όπως επισήμανε, οι στοχευμένες αυτές παρεμβάσεις, σε συνδυασμό με τις δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης, θα προσδώσουν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον εγχώριο τουριστικό κλάδο.

 

Τέλος, συζητήθηκε το ενδεχόμενο υποβολής κοινών προτάσεων προς τον τραπεζικό κλάδο για τη δημιουργία συγκεκριμένων εργαλείων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν επενδύσεις για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης