Τοπικά

Την αναβάθμιση της ε.ο. Τρικάλων-Καρδίτσας ζητά ο Θ. Τσιάρας

Το θέμα της αναβάθμισης της ε.ο. Τρικάλων-Καρδίτσας φέρνει προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Τσιάρας.

 

Αναλυτικά:

Σχετικά με τη δημοπράτηση από την περιφέρεια Θεσσαλίας της μελέτης βελτίωσης στο δρόμο Καρδίτσας-Τρικάλων, συνολικού μήκους 8,00 χιλιομέτρων περίπου και τεσσάρων κυκλικών κόμβων, μέσα στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, με προϋπολογισμό 341.643 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της περιφέρειας Θεσσαλίας, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Επειδή πρόκειται για επικαιροποιηση και συμπλήρωση υφιστάμενης μελέτης, με αβέβαιο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, ο διαχωρισμός του τμήματος κυκλικός κόμβος ΚΤΕΛ Τρικάλων μέχρι γέφυρα Πηνειού ποταμού, αποτελεί την καλύτερη λύση για την ολοκλήρωση των 5,00 χιλιομέτρων και των τεσσάρων γεφυρών, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί άμεσα το έργο με το ποσό των 33.000.000 €, αντί της από κοινού δημοπράτησης με το τμήμα από γέφυρα Πηνειού μέχρι Καρδίτσα προϋπολογισμού 88.000.000€, αφού το δεύτερο τμήμα μέσα στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας δεν έχει ακόμα μελέτη (αν και συμφώνησα στην οικονομική επιτροπή για τη δημοπράτηση αυτής της μελέτης) και η καθυστέρηση για ένταξη του έργου είναι δεδομένη. Θα πρέπει ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός να διαχωρίσει τα δύο τμήματα, εντάσσοντας άμεσα το τμήμα  κυκλικός κόμβος ΚΤΕΛ Τρικάλων μέχρι όρια Καρδίτσας, μαζί με τις τέσσερις γέφυρες στον Πηνειό, εφόσον υπάρχουν οριστικές μελέτες και το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί άμεσα. Αν δεν υπάρξει διαχωρισμός των δύο τμημάτων Τρίκαλων και Καρδίτσας, είναι σίγουρο ότι ο πολύπαθος  αυτός δρόμος  θα καθυστερήσει, ξεπερνώντας ακόμα και τη θητεία της σημερινής  Περιφερειακής αρχής

Καλώ τον κ. Αγοραστό και τον κ. Μιχαλάκη να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διαχωρίζοντας τα δύο τμήματα και εντάσσοντας άμεσα το τμήμα των Τρικάλων που είναι καθόλα ώριμο.

Περιφερειακός Σύμβουλος
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης