Τοπικά

Την παραίτηση του δημάρχου Φαρκαδόνας ζητάει ο Μίμης Καϊμάς

Σκέψεις, θέσεις και προτάσεις για το Δήμο Φαρκαδόνας, για τη σωστή λειτουργία του Δήμου και της ανάπτυξης της περιοχής, με αφορμή την ιστορική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οικονομική ενίσχυση των κρατών – μελών, λόγω της μεγάλης ύφεσης της οικονομίας, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Η χώρα μας, θα εισπράξει από τώρα και σε βάθος χρόνου 72 δις για την αναπτυξιακή της πορεία, καλύπτοντας, τόσο άμεσα την οικονομική ύφεση, όσο και την ανάπτυξη. Ένα μεγάλο μέρος αυτού του οικονομικού πακέτου, όπως προβλέπεται και μετά τις ανακοινώσεις του σημερινού Πρωθυπουργού, θα εκχωρηθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Η άποψή μου είναι ότι όποιος Δήμος ή Περιφέρεια θα έχει ή θα προσπαθήσει να έχει αναπτυξιακές μελέτες, σε νέες μορφές και καινοτομίες για σύγχρονες κοινωνίες με βάση την κλιματική αλλαγή όπου σχεδόν έχει συμφωνηθεί παγκοσμίως και με βάση την ευρωπαϊκή προσταγή, θα μπορέσει να απορροφήσει αρκετά χρήματα. Ο τόπος μας όλα τα χρόνια έχει μαραζώσει από την ανικανότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης να αντλήσει αναπτυξιακούς πόρους, τόσο από τον κρατικό κορβανά σε σχέση με το πενταετές πρόγραμμα, όσο και απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Φαρκαδόνας αδυνατεί να ταυτιστεί με τη σημερινή συγκυρία ή εάν θέλετε πραγματικότητα, γιατί δε λειτουργεί. Δε λειτουργεί ουσιαστικά, εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις σε τρέχοντα καθημερινά προβλήματα π.χ. καθαριότητας, σχολικές επιτροπές και αυτό χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των επικεφαλής δημοτικών συμβούλων (αντιδημάρχων, προέδρων κλπ).

Οι φωνές που ακούγονται καθημερινά από την κοινωνία είναι: που είναι ο Δήμαρχος και κανείς δεν έχει το θάρρος ή το θράσος αν θέλετε, να του πει του κυρίου Δημάρχου τι μέλλει γενέσθαι, θα συνεχίσει η υπολειτουργικότητα του Δήμου και ως πότε; Τα περιθώρια στενεύουν και ο Δήμος μας θα μείνει απ’ έξω από τις εξελισσόμενες αναπτυξιακές διαδικασίες.

Πέρα από την ανθρώπινη σκοπιά για τη μη εμφάνιση του σημερινού Δημάρχου, οφείλει πολιτικά σκεπτόμενος να δώσει ένα τέλος στην υπολειτουργικότητα του Δήμου. Δεν έχει αυτό το δικαίωμα να αφήνει 18 χωριά και πάνω από 20.000 κόσμο, στην αδράνεια και την απραξία.

Είναι η τελευταία ευκαιρία για τον τόπο μας να ξεβαλτώσει από τον μαρασμό. Επειδή γνωρίζω αρκετά καλά τα οράματά του ποια είναι για τον τόπο μας, (πολλά από αυτά τα ‘χουμε από παλιά μαζί οραματιστεί), θα τον παρακαλούσα να αποσυρθεί με αυταπάρνηση και η κοινωνία δεν θα τον ξεχάσει ποτέ. Να δώσει χώρο και χρόνο στην παράταξή του να δουλέψει με βάση τα οράματά του.

Με όλο το σεβασμό και την αγάπη που σου έχω, παραιτηθείτε κ. Δήμαρχε.

Μίμης Καϊμάς, φίλος και ενεργός πολίτης

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης