Τοπικά

“Την προδοσία πολλοί αγάπησαν-Τον προδότη κανένας”

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

 

Ο Αίσωπος (620 – 564 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας, μυθοποιός και μυθογράφος. Θεωρείται ιδρυτής του λογοτεχνικού λόγου, που σήμερα ονομάζεται παραβολή ή αλληγορία.

Κατασκεύασμα αυτό του ανθρώπου ήταν και ο μύθος της Αλεπούς και του Γαϊδουριού.

Τα δύο αυτά ζώα έγιναν φίλοι και βγήκαν για αναζήτηση τροφής.

Ξαφνικά εμφανίστηκε ένα μεγάλο λιοντάρι και η αλεπού συμφώνησε με το γαϊδουράκι να πάει να το συναντήσει και να φροντίσει να μην τα κατασπαράξει.

Αντί να διαπραγματευθεί, η πονηρή αλεπού, είπε στο λιοντάρι να μην την φάει γιατί έχει λίγο κρέας και κόκκαλα.

Αν δεν με φας, θα σου παραδώσω το γαϊδουράκι, που έχει πολύ κρέας.

Πράγματι, έστησε μια παγίδα σ έναν μεγάλο λάκκο και έτσι έπεσε μέσα το γαϊδουράκι.

Φτάνοντας εκεί, όμως, το λιοντάρι είπε στην αλεπού, πρώτα θα φάω εσένα και με την ησυχία μου θα φάω το γαϊδουράκι.

Έτσι βγήκε, αλληγορικά, το ότι «την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη, όμως, κανένας»».

Έχουμε την προδοσία του Εφιάλτη, που πρόδωσε τους 300 Σπαρτιάτες στις Θερμοπύλες. Τον Βρούτο που πρόδωσε τον Ιούλιο Καίσαρα στην Ρώμη. Τον Μ. Jafar, που πούλησε τις Ινδίες στους Άγγλους. Τον Vidkun Quisling που έδωσε τη Νορβηγία στους Ναζί. Τον Πήλιο Γούση, που πρόδωσε το Σούλι και πάρα πολλούς άλλους.

Σήμερα, η πατρίδα μας Ελλάδα, είναι σε δύσκολη θέση.

Γι’ αυτό λέγει ο Πλάτων στο έργο του «Κρίτων» ότι «και από τον πατέρα και την μητέρα και από όλους τους άλλους προγόνους, το πιο πολύτιμο, το πιο σεβαστό, το πιο ιερό και το πιο ανώτερο αγαθό είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ».

Δεν έφταναν τα Μνημόνια, επί μία δεκαετία, γιατί συγκεκριμένοι πολίτες λεηλάτησαν τον πλούτο της χώρας μας, δεν έφτανε ο καταστροφικός κορονοϊός, ήρθε «καπάκι» και ο Τουρκικός επεκτατισμός.

Θέλουν να πάρουν το μισό Αιγαίο και όλη την Ανατολική Μεσόγειο και φυσικά να καρπωθούν το πετρέλαιο και το αέριο της Ελληνικής επικράτειας.

Στις θάλασσες αυτές, που είναι Ελληνικές, από Αρχαιοτάτων χρόνων, προσπαθούν με τον «τσαμπουκά» και την δύναμη του … Ισχυρού να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα.

Το «Oruc Reis» έσπασε τα 12 ναυτικά μίλια, που είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδος και δεν αποκλείεται σε λίγο να έχουμε και τουρκικό γεωτρύπανο στα δικά μας χωρικά ύδατα.

Ο «τρομοκράτης» Ερντογάν, προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή, καταπατώντας κάθε έννοια του Διεθνούς δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας.

«Αλωνίζει» τα χωρικά ύδατα της Κύπρου και ανοίγει, μονομερώς, τα Βαρώσια καταπατώντας τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε.

Όλες αυτές οι κινήσεις οδηγούν σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος και δυναμώνουν τον Σουλτάνο, στο εσωτερικό της Τουρκίας, όπου η οικονομία καταρρέει σαν χάρτινος πύργος και ο κόσμος δεν έχει ούτε ψωμί να φάει.

Γι’ αυτό κρεμούν σακούλες έξω από τους φούρνους, με ένα ψωμί, που χορηγείται δωρεάν στους πεινασμένους Τούρκους.

Η Ελλάδα περνάει την πιο κρίσιμη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών, στον τομέα της Εθνικής κυριαρχίας.

Τα σύνορά μας, που έχουν χαραχθεί με Ελληνικό αίμα, κινδυνεύουν να ανατραπούν, αφού ο Σουλτάνος θέλει να τροποποιήσει ακόμα και την συνθήκη της Λωζάννης και την συνθήκη των Παρισίων, μόνος του.

Η πολιτική ηγεσία της χώρας μας επέλεξε την οδό της Διπλωματίας και όχι της Απώθησης. Αλλά απευθύνεται σε «ώτα μη ακουόντων».

Τον ΟΗΕ δεν τον αναγνωρίζει ο σύγχρονος «πειρατής των θαλασσών». Το ΝΑΤΟ είναι ανύπαρκτο και η Ε.Ε. μένει μόνο στα λόγια. Αφήστε την Γερμανία και τις ΗΠΑ, που τον αβαντάρουν …!

Στην Λευκορωσία επέβαλε κυρώσεις μέσα σε δύο μήνες η Ε.Ε. Στην Τουρκία, όμως, δεν κάνει το ίδιο.

Πολλά κράτη – μέλη της Ε.Ε. προμηθεύουν την Τουρκία με πολεμικό υλικό και μέσα, για να πολεμήσει την Ελλάδα, που είναι … μέλος της Ε.Ε.

Καλή η ιδέα να σταματήσουν οι Ευρωπαίοι να εξοπλίζουν τα αιματοβαμμένα χέρια του Ερντογάν, αλλά είναι μεγάλα τα συμφέροντα και ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

Οι Τουρκικές μεθοδεύσεις, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, είναι παράνομες και προκλητικές. Η Ελλάδα πρέπει να τις αντιμετωπίσει όχι μόνον με την Διπλωματία και τον … χαρτοπόλεμο, αλλά και με επιχειρησιακό τρόπο.

Δεν πρέπει και δεν μπορούν να … «σουλατσάρουν» οι Τούρκοι ανενόχλητοι και να αμφισβητούν με έτσι θέλω την Ελληνική κυριαρχία ακόμα και στα νησιά μας.

Οι Ένοπλες δυνάμεις μας είναι ικανές όχι μόνο να αποτρέψουν τέτοιες κινήσεις, αλλά και να τις συντρίψουν, όπως είπε εσχάτως σύμβουλος του Πούτιν.

Πάντως το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, όχι της Ελλάδας, … «τρολάρισε» προχθές τους Τούρκους, αναρτώντας ανακοίνωση, για την ολική καταστροφή του Οθωμανικού στόλου στις 20-10-1827, εδώ και 193 χρόνια, στην Ναυμαχία του Ναυαρίνου, από τους Γάλλους, τους Ρώσους και τους Άγγλους.

Έτσι άρχισε η ανεξαρτησία της Πατρίδος μας και όποιος, σήμερα, με μυστικές διαπραγματεύσεις ή με πιέσεις ξένων, παραδώσει τα Πάτρια εδάφη και τις Ελληνικές θάλασσες στους Τούρκους θα χαρακτηρισθεί ως «Σύγχρονος Εφιάλτης».

Θα είναι πολύ επίκαιρο αυτό που είπε ο Αίσωπος και ο Θουκυδίδης, ότι την προδοσία την αγάπησαν πολλοί, τον προδότη, όμως, κανένας».

«Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν πέρασαν, θα ‘ρθουν, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί», Κωστής Παλαμάς (1859-1943).

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης