Τοπικά

Τιμητική διάκριση Χρήστου Χάιδου για την προσφορά του στην παιδοχειρουργική και την κοινωνία

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στον Χρήστο Χάιδo παιδοχειρουργό –πρώην βουλευτή Τρικάλων, για την προσφορά του στην παιδοχειρουργική και την κοινωνία. Η απονομή έγινε από την Ελληνική Παιδοχειρουργική εταιρεία στα πλαίσια της εναρκτήριας πανηγυρικής συνεδρίασης του 34ου Πανελλήνιου παιδοχειρουργικής με πανευρωπαϊκή και παγκόσμια συμμετοχή.

 

 

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία και υπό την αιγίδα του ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης.  Η εκδήλωση περιλάμβανε εκτενή παρουσίαση του επιστημονικού αλλά και του κοινωνικού έργου από συναδέλφους παιδοχειρουργούς. Στον χαιρετισμό του μετά την απονομή της τιμητικής πλακέτας χαρακτήρισε την παιδοχειρουργική ως βάση και αποκούμπι του ότι άλλο και εάν έκανε στη ζωή του, την δε παιδοχειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου  Θεσσαλονίκης δεύτερο σπίτι του. Αφού ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την τιμητική διάκριση, την αρμονική συνεργασία και την διαρκή συμπαράσταση τους απηύθυνε μια παραίνεση προς τους νέους συναδέλφους λέγοντας:

«Βλέπω στην αίθουσα μαζί με τα ώριμα γνωστά πρόσωπα συναδέρφων και πολλά φωτεινά πρόσωπα νέων παιδοχειρουργών. Επιτρέψτε μου από αυτό το βήμα εδώ που σμίγει η Δύση και η Ανατολή όπως θα έλεγε και ο ποιητής, να απευθύνω μια παραίνεση προς τους νέους συναδέλφους που αποτελούν το ελπιδοφόρο και λαμπρό μέλλον της παιδοχειρουργικής. Είναι βασικό και πρωταρχικό να είστε καλοί παιδοχειρουργοί. Μαζί όμως με την επιστημονική επάρκεια χρειάζεται και η κοινωνική ευαισθησία, η ανθρωπιά, η αγάπη και το χαμόγελο προς τους μικρούς ασθενείς . Γιατί όπως λέει και ο αφηγητής στο πιο πολυδιαβασμένο παραμύθι όλων των εποχών στο «Μικρό Πρίγκηπα» ένα παιδί για να είναι χαρούμενο και ευτυχισμένο χρειάζεται εκτός από τα βασικά υλικά αγαθά και την υγεία του, ένα αυτί για να το ακούσει, ένα χέρι για να πιαστεί, μια αγκαλιά για να ζεσταθεί και ένα χαμόγελο για να αισθανθεί την αγάπη.

Εσείς λοιπόν οι νέοι συνάδελφοι μαζί με το Νυστέρι να έχετε εύκολα ώτα, να έχετε το χαμόγελο στα χείλη. Να έχετε το χέρι σας απλωμένο και την αγκαλιά σας ανοιχτή απέναντι στους μικρούς ασθενείς σας. Σας ευχαριστώ».

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης