Τοπικά

Τι είναι το Τριώδιο που ανοίγει αύριο; Ο π. Δημήτριος Κατσαρός απαντά

Ο πατέρας Δημήτριος Κατσαρός, εκ των πλέον καλλιεργημένων και θεολογικά καταρτισμένων κληρικών της Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης ο ίδιος αναλύει με σαφήνεια και με λίγα και κατανοητά λόγια τι είναι το Τριώδιο που ανοίγει αυτή τη Κυριακή και τις ευκαιρίες πνευματικής και ψυχικής ανάτασης μας δίνει.

 

Αναλυτικά:

“Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου «ανοίγει» το ΤΡΙΩΔΙΟ δηλαδή , αρχίζουμε στην εκκλησία να χρησιμοποιούμε το Βιβλίο που λέγεται ο Τριώδιο.
Ο «ΚΟΣΜΟΣ» νομίζει πως αρχίζει η Τρέλα , το Ξεφάντωμα , ο Καρνάβαλος , η απώλεια , το μεθύσι , η ώρα της Μάσκας , ώστε να κρυβουμε την ακολασία μας από τον Θεό…( και το ονομάζει πολιτισμο ολο αυτο το παράλογο )
Όμως πόσο κρίμα για τον ¨ΚΟΣΜΟ” που δεν γνωρίζει οτι..
Η Εκκλησία προετοιμάζει τον άνθρωπο για την ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ και του προσφέρει διαρκώς ευκαιρίες και στάσεις ζωής!
Την Πρώτη Κυριακή ΤΕΛΩΝΗ και ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ μας καλεί να ταπεινώσουμε τον εαυτό μας , να γονατίσουμε , να νιώσουμε ποσο λίγοι και ποσο φθαρτοί είμαστε , μας καλεί σε μετάνοια και σε στάση προσευχής.
Να αναλογιστούμε τις αμαρτίες μας να κλάψουμε για αυτές , και όχι να υπερηφανευόμαστε για … τις ταχα καλές μας πράξεις υποκριτικά φαρισαικά και αντίθεα.
Και ο ΘΕΟΣ ;
Ποιον Επιλέγει ;
Τον Φαρισαίο που τηρούσε τους κανόνες και υπερηφανευόταν για αυτό αλλά ηταν ένα αδειο σακί δίχως Αγάπη δίχως έλεος δίχως επίγνωση της αμαρτωλότητας του ;
ΟΧΙ
Ο ΘΕΟΣ σώζει και επιβραβεύει τον ΑΜΑΡΤΩΛΟ Τελώνη , τον εκβιαστή τον κλέφτη τον παλιάνθρωπο Τελώνη .. Γιατί;
Γιατί ο Τελώνης στέκει παράμερα μετανοιωμένος , νιώθει πως είναι γυμνός μπροστα στον Θεό .. κλαίει και απλα ζητά το ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ , που ξερεις πως δεν το αξίζει αλλα ταπεινωνει τον εαυτό του και το ζητα.. και ο Θεός του το Χαρίζει απλόχερα”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης