Τοπικά

Τι είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για την αφαίρεση πιστοποίησης “φέτας Π.Ο.Π.”

Η Φέτα αποτελεί τη ναυαρχίδα των ελληνικών ΠΟΠ και δεν θα επιτρέψουμε να βληθεί από κανέναν, τόνισε ο ΥπΑΑΤ Σπήλιος Λιβανός σε δευτερολογία του (μέσω ηλεκτρονικού συστήματος) στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

 

Ο κ. Λιβανός απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαγγέλη Αποστόλου τόνισε ότι για την κυβέρνηση η προστασία της φέτας, όπως και όλων των υπολοίπων εμβληματικών μας προϊόντων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Και αυτό, όπως τόνισε, έχει καταδειχθεί στην πράξη “με τους σαρωτικούς ελέγχους που γίνονται στην αγορά και την προσπάθειά μας να τηρούνται οι κανόνες του ΠΟΠ και να διασφαλίζουμε τους πραγματικούς παραγωγούς”. Ο ΥπΑΑΤ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα κερδίσουμε το στοίχημα της Φέτας και υπενθύμισε ότι “ποτέ, ούτε στην εποχή του κ. Αποστόλου, ούτε βεβαίως στα τεσσεράμισι χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν μπει πρόστιμα ύψους 260.000 ευρώ, ούτε πολύ λιγότερα από αυτά. Ποτέ δεν είχε αφαιρεθεί το ΠΟΠ όπως έγινε φέτος, ποτέ δεν είχε γίνει μια τόσο συντονισμένη προσπάθεια που να έχει αποτελέσματα.

Θα περίμενα- ειλικρινά το λέω- την στήριξη του κ. Αποστόλου σ΄αυτό το ζήτημα και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτόν τον αγώνα”, επισήμανε ο κ. Λιβανός.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης