Τοπικά

Τι λέει η παράταξη Κρεμμύδα για Αγιαμονιώτη και μεγάλα έργα

trikalavoice.gr

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο το σώμα κλήθηκε να συζητήσει το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές. Πρόκειται για ένα καθαρά αντιλαϊκό σχέδιο που θίγει τον πυρήνα και τη λογική της λειτουργείας των λαϊκών αγορών. Στην ουσία παραγκωνίζει τους μικρούς παραγωγούς και μικροπωλητές, καταργεί τα κοινωνικά κριτήρια στις λαϊκές αγορές και μεταφέρει τις άδειες στις περιφέρειες. Το σώμα αποφάσισε να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή ώστε να εκδοθεί ψήφισμα κοινής συναίνεσης από το δημοτικό συμβούλιο.

Ακολούθως αναπτύχθηκε το ζήτημα του καθαρισμού του Αγιαμονιώτη. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ο καθαρισμός του ποταμού ήταν απαραίτητος. Η πόλη είναι ένας ζωντανός οργανισμός που χρειάζεται συνεχείς και προσεκτικές παρεμβάσεις. Η κριτική μας έγκειται στο γεγονός ότι έτι μία φορά ή δημοτική αρχή λειτουργεί άνευ σχεδιασμού και με προχειρότητα. Προς τούτο άλλωστε και κρίνουμε ότι κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων είναι απαραίτητο να υπάρχει συνεχής επίβλεψη και συνδρομή ώστε να γίνονται οι καλύτερες δυνατές παρεμβάσεις και να προστατεύεται ότι χρειάζεται να προστατευθεί. Θεωρούμε ότι η περιοχή μπορεί να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει νέο σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της πόλης, καθώς είναι από τα ελάχιστα σημεία εντός της πόλης που αποτυπώνουν το κράμα αστικού ιστού και άγριας φύσης.

Τέλος, θίξαμε το ζήτημα των εντασσόμενων έργων στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, καθώς πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η χρηματοδότηση δεν επαρκεί για να καλυφθεί πολύ μεγάλο τμήμα των έργων που εξαγγέλει η δημοτική αρχή τόσο ως Δήμος άλλα και ως ΔΕΥΑΤ, έχοντας σαν οροφή για το Δήμο Τρικκαίων τα 22.000.000 ευρώ. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς θα βρεθεί χρηματοδότηση από άλλη πηγή. Δυστυχώς για ακόμα μία φορά όμως φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι η δημοτική αρχή δεν δύναται να υλοποιήσει πολύ μεγάλο τμήμα των έργων του τεχνικού της προγράμματος και ότι ο σχεδιασμός της είναι καθαρά ευκαιριακός. Οψόμεθα!

Το γραφείου τύπου «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ»

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης