Τοπικά

Τι λέει ο Ευθ. Λέκκας για τον χθεσινό σεισμό (4.3 R) που αναστάτωσε τα Τρίκαλα

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στον Τύρναβο, το πρωί της Τρίτης (23/08) σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 10χλμ. νοτιοδυτικά του Τυρνάβου. Το εστιακό βάθος του σεισμού στον Τύρναβο σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία υπολογίστηκε στα 12,2χλμ.

 

Σεισμός με επίκεντρο τον Τύρναβο είχε σημειωθεί και την Παρασκευή (19/8). Εκείνος ο σεισμός είχε μέγεθος 3,8 Ρίχτερ και είχε γίνει αισθητός και στα Τρίκαλα.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 11 χλμ. Νοτιοδυτικά της πόλης του Τυρνάβου, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 13,3 χλμ.

Ευθύμιος Λέκκας: «Δεν είναι ανησυχητικός»

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο Newsbomb.gr λέγοντας πως ο σεισμός των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 10χλμ. νοτιοδυτικά του Τυρνάβου είναι «μετασεισμική δραστηριότητα του μεγάλου σεισμού των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο το Δαμάσι του Δήμου Τυρνάβου, πέρυσι στις 3 Μαρτίου. Ο σημερινός σεισμός εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της μετασεισμικής δραστηριότητας και δεν είναι ανησυχητικός».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης