Τοπικά

Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον ισχυρό σεισμό στη Θεσσαλία

Στη μετασεισμική ακολουθία, μετά την ισχυρή δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ελασσόνα, αναφέρθηκε ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Καρακώστας, σημειώνοντας πως θα είναι «πλούσια».

Πάντως εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την πιθανότητα νέας μεγάλης δόνησης.

Μιλώντας στο «kathimerini.gr» ο κ. Καρακώστας τόνισε πως είχε προηγηθεί έντονη προσεισμική δραστηριότητα, η οποία είχε ξεκινήσει πριν από δύο ημέρες, με μεγαλύτερη δόνηση 2,7 Ρίχτερ.

Όσον αφορά τη μετασεισμική ακολουθία -η οποία έχει δώσει αρκετούς σεισμούς πάνω από 4 Ρίχτερ- ο καθηγητής του ΑΠΘ επεσήμανε πως αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει να είναι έντονη για ένα διάστημα αρκετών εβδομάδων. «Είναι ένα σημείο σε στεριά και σίγουρα θα ανησυχήσει τους κατοίκους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι θετικό το γεγονός ότι οι ισχυρότεροι σεισμοί που έχουν καταγραφεί στη βόρεια Θεσσαλία κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με τον σημερινό σεισμό (6,3 Ρίχτερ το 1941 ο μεγαλύτερος) και στο πλαίσιο αυτό δεν αναμένεται αρκετά μεγαλύτερη δόνηση στην περιοχή.

Όπως είπε στο protothema.gr o καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, η μετασεισμική ακολουθία είναι καλή και είναι θετικό ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός μετασεισμών. Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες περί επικείμενου νέου σεισμού, καλώντας τους κατοίκους να είναι προσεχτικοί και παράλληλα να ακούν μόνο τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης