Ροή Τοπικά

Τι μπορεί να σπουδάσει κανείς στα Τρίκαλα

Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης ή αλλιώς ΙΕΚ αποτελούν εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα οποία προσφέρουν πολλές διεξόδους εξειδίκευσης και εργασίας. Τα τελευταία χρόνια, αρκετοί νέοι επιλέγουν διάφορες ειδικότητες σε ΙΕΚ, εξαιτίας των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν.

Για πολλές από τις ειδικότητες, προσφέρονται πτυχία ΙΕΚ για επαγγέλματαστα οποία έχουν κατοχυρωθεί πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα. Συνεπώς, με ένα πτυχίο ΙΕΚ μπορείς να εργαστείς στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα  χωρίς άλλες προϋποθέσεις. Επίσης, ανάλογα με το επαγγελματικό περίγραμμα και την ειδικότητα που έχεις επιλέξει, μπορείς να δημιουργήσεις ακόμα και τη δική σου επιχείρηση.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, κάθε απόφοιτος αποκτάει πιστοποίηση ΙΕΚ και Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ). Παράλληλα, προσφέρεται η δυνατότητα απόκτησης Κρατικού Διπλώματος, κατόπιν εξετάσεων Πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, με αναγνώριση στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για διορισμό σε θέσεις του δημοσίου ή ακόμα και για συνέχιση των σπουδών μετά το ΙΕΚ σε κάποιο Πανεπιστημιακό τμήμα.

Το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ προσφέρει τη δυνατότητα για σπουδές στα Τρίκαλα σε ειδικότητες που προσφέρουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

ONLINE ΑΙΤΗΣΗ

ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΚΟΝΔΥΛΗ 36

2431030055

trikala@thessalikoiek.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης