Ροή Τοπικά

Τον Μάρτιο του 2024 σε κυκλοφορία ο Ε-65 μέχρι Λαμία

Το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, μέχρι το Μάρτιο του 2024 δηλαδή, θα ολοκληρωθεί και λειτουργήσει το νότιο τμήμα του Ε65, Λαμία-Ξυνιάδα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Τρίκαλα την Πέμπτη. Η πρόοδος των έργων στο νότιο τμήμα έχει ξεπεράσει το 90%. Επίσης, επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ του trikalavoice.gr ανέφερε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα παραδοθεί το τμήμα  Τρίκαλα-Καλαμπάκα και μέχρι τέλους του 2025 το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου μέχρι τα Γρεβενά.

 

Το βόρειο τμήμα είναι μήκους 70,5 χιλιομέτρων, οι εργασίες ξεκίνησαν το 2021. Τα έργα στο βόρειο τμήμα είναι προϋπολογισμού 442 εκατ. ευρώ και καλύπτονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Ε65 εκτιμάται πως θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και ειδικά των περιοχών της Θεσσαλίας καθώς και της Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης με την σύνδεση του Ε65 με την Εγνατία Οδό, η Δυτική Μακεδονία και η Ήπειρος αποκτούν νέα πρόσβαση προς την Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Παράλληλα επιτυγχάνεται ο στόχος της απευθείας οδικής σύνδεσης των λιμένων Ηγουμενίτσας και Βόλου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αναπτυξιακή πορεία συνολικά τις δύο περιοχές

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης