Site icon TrikalaVoice

Τον Οκτώβριο η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σταγών

Πολλοί οι κλητοί, ολίγοι δε… οι εκλεκτοί!… Για την τακτική συνεδρίαση της Ιεραρχίας τον ερχόμενο Οκτώβριο μεταφέρεται (… εκτός απροόπτου) η εκλογή του νέου Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που συνήλθε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα δεν έλαβε κάποια απόφαση επί του θέματος, οπότε η εκλογή θα γίνει όπως προβλέπεται τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ωστόσο υπάρχει ένα ενδεχόμενο να γίνει και νωρίτερα η εκλογή εάν καταθέσουν σχετικό αίτημα για έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας επί αυτού, πενήντα (50) Αρχιερείς ή το αποφασίσει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη Μητρόπολη Σταγών & Μετεώρων είναι αρκετοί (… η ονοματολογία δίνει και παίρνει, σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς ουσία) ωστόσο αυτό που αξίζει να κρατήσει κανείς είναι μια φράση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, η οποία επιβεβαιώνεται προς το trikalavoice.gr,  ότι ο νέος Μητροπολίτης πρέπει να είναι «παραδοσιακός» για να στηρίξει τον Μοναχισμό και τα Μετέωρα και να συνεχίσει το έργο του Μακαριστού Κυρού Σεραφείμ.

Exit mobile version